Yeni Adalet Bakanı Abdulhamit Gül oldu!

Abdülhamit Gül 19 Temmuz'da Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinede Adalet Bakanı olarak duyuruldu. 6 bakanın görevinin değiştiği kabinede 6 yeni isim de Bakanlar Kurulu üyeleri arasına dahil oldu. Peki, yeni kabinede hangi bakanlar var ve Adalet Bakanı olarak atanan Abdülhamit Gül kimdir? AK Parti Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep milletvekili. Abdulhamit gül aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Abdülhamit Gül 19 Temmuz'da Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinede Adalet Bakanı olarak duyuruldu. 6 bakanın görevinin değiştiği kabinede 6 yeni isim de Bakanlar Kurulu üyeleri arasına dahil oldu. Peki, yeni kabinede hangi bakanlar var ve Adalet Bakanı olarak atanan Abdülhamit Gül kimdir?

CIalAsIma_ve_Sosyal_guIvenlik_2

ABDÜLHAMİT GÜL KİMDİR?

AK Parti Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep milletvekili. Abdulhamit Gül, 12 Mart 1977 tarihinde Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. Baba adı Cemil, anne adı Saliha'dır. İlk öğrenimini Cumhuriyet İlkokulu’nda tamamladı. Lise eğitimini Nizip ve Oğuzeli İmam Hatip Liselerinde sürdürdü, Nizip İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Lise yıllarından itibaren çeşitli STK’ların gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Yükseköğrenimini ise Ankara Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Siyasi ve güncel konularda yazı çalışmaları da bulunan Gül’ün; Millî Gazete, Star Gazetesi, Gençlik Dergisi, Edebiyat Ortamı Dergilerinde makaleleri, denemeleri yayınlandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Millî Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

ab2

Refah ve Fazilet Partilerinde Ankara İl Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almıştır. 2001-2003 arasında Saadet Partisi'nin genel başkan yardımcılığını yapmıştır. 2003-2010 yıllarında Saadet Partisi genel idare kurulu üyesi olmuştur. Kasım 2010 - 22 Eylül 2012 yılları arasında Has Parti Kurucular Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

ab1

HAS Parti Ankara İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürütmekteyken Hukuki Araştırmalar Derneği üyesi olmuştur. Daha sonra HAS Parti ile AK Partinin birleşmesi üzerine Abdulhamit Gül, 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçilmiştir. 7 Aralık 2012 tarihinde ise Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 14 Nisan 2014 tarihinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Gaziantep milletvekili olmuştur. AK Parti'nin 13 Eylül'de yaptığı 13 Eylül'de MKYK toplantısından sonra Genel Sekreteri olmuştur.

19.07.2017' de Adalet Bakanı görevine getirildi...

İŞTE YENİ KABİNE

Başbakan Yıldırım kabulün tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı 6 bakanın görevi değişti, 5 yeni isim kabineye girdi. 5 başbakan yardımcısından dördü değişti.

İşte Başbakan Binali Yıldırm'ın açıklamasının satır başları: Bakanlar Kurulu değişikliğiyle ilgili bugün sayın cumhurbaşkanımıza arzda bulunduk. 15 bakanımız aynı görevini sürdürmeye devam edecek. 5 yeni arkadaşımız önce görev yapan arkadaşlardan görevi devralacak, bayrağı devralacak. 6 Bakanlar Kurulu üyemizin görev değişikliğiyle yine kabinede görevlerini sürdürecekler.Bakanlar Kurulu'muzun 11 üyesinde ya yer değişikliği ya görev değişikliği gibi bir sonuç ortaya çıkmıştır. 6 arkadaşımızın bakanlar kurulu içerisindeki görev yerleri değişmiş, 5 yeni arkadaşımız da yeni üyesi olmuştur.Bugüne kadar Bakanlar Kurulumuzda görev yapan, bu değişiklikle görev almayan görevine devam etmeyen, görevini tamamlayan arkadaşlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum.Yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yeni bakanlar kurulunu kamuoyuna açıklıyorum.

Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş

Maliye Bakanı Naci Ağbal

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

Yeni Adalet Bakanı Abdulhamit Gül oldu! ile ilgili etiketler Adalet Bakanı Abdulhamit Gül abdülhamit gül kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.