Yemin dizisinde 'telefon numarası' skandalı! Mahkemeden karar çıktı

Kanal 7'de ekrana gelen ‘Yemin’ dizisinin Fas’ta yayınlandığı bir bölümünde oyuncunun aradığı telefon numarasının kendisine ait olduğunu iddia eden Erol D., isimli vatandaş, yapımcı şirkete açtığı 15 bin TL'lik manevi tazminat davasını kazandı.

Erol D. isimli vatandaş yapımcı şirkete açtığı dava dilekçesinde “Fas vatandaşları, beni dizideki oyuncu sanarak geceleri uykumdan uyandırıp uygunsuz fotoğraf gönderiyor. Bu yüzden eşim ile sorun yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Erol D., ‘Yemin' adlı dizinin yurtdışında da ilgi gördüğünü belirtti. Dilekçede, “Dizinin Fas'ta yayınlandığı bir bölümünde, dizideki adıyla Cemre karakterinin karşı tarafı telefonla aradığı bir sahne bulunmaktadır. İlgili sahnede Cemre'nin aradığı kişinin telefonu görüntülenmiş ve telefonda Erol D.'nin cep telefonu numarası gösterilmiştir. Fas vatandaşlarının olduğu bir sosyal medya hesabında da aynı sahneden fotoğraf paylaşılmış ve numara daha fazla insanın eline geçmiştir. Erol D. cep telefonu numarasının gösterilmesi konusunda herhangi bir bilgi sahibi değildir ve rızası da yoktur” denildi.

'BENİ DİZİDEKİ OYUNCU SANARAK ARIYORLAR'

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre; Erol D. “Fas vatandaşları, beni dizideki oyuncu sanarak geceleri uykumdan uyandırıp uygunsuz fotoğraf gönderiyor. Bu yüzden eşim ile sorun yaşıyoruz. Bu olay nedeniyle bırakın huzurlu bir hayat sürmeyi lisanını dahi anlamadığı insanların telefon tacizlerine maruz kalıyorum” demişti.

15 BİN LİRALIK MANEVİ TAZMİNAT DAVASINI KAZANDI

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada karar açıklandı. Duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Mahkeme, manevi tazminat davasının kabulüne karar vererek yapım şirketinin Erol D.'ye 15 bin lira manevi tazminatın yasal faiziyle ödenmesine karar verdi.

 

Yemin dizisinde 'telefon numarası' skandalı! Mahkemeden karar çıktı ile ilgili etiketler dava mahkeme Yemin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.