Yemenli bakandan İran'daki protestolara açık destek...

Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, İran'da yaşanan gösterileri "İran intifadası" olarak adlandırarak, ülkesinin söz konusu gösterilerin başarıya ulaşmasını umduğunu belirtti.

Mihlafi Twitter hesabından yaptığı bir dizi paylaşımda, İran'da bir süredir devam eden gösterileri, "İran intifadası" olarak tanımlayarak, ülkesinin söz konusu gösterilerin başarıya ulaşmasını beklediğini ifade etti.

"İran'ın bölgede yıkım ve devrimlere ayırdığı harcamalar ve çılgınca hayalleri sebebi ile halkın yaşam seviyesinin düştüğünü" kaydeden Mihlafi, "İlki 1982'de olmak üzere İran'ın, Yemen iç işlerine karışarak en sonuncusu hala devam eden bazı savaşların fitilinin ateşlenmesine sebep olduğunu" vurguladı.

Mihlafi, "Dolayısıyla, İran halkının özgürlük ve dış maceraların durması konularındaki taleplerinin başarıya ulaşmasını istemek bizim hakkımızdır." ifadelerini kullandı.

İran'daki olaylar, 28 Aralık'ta Meşhed'de bir grup göstericinin, ülkedeki hayat pahalılığı, işsizlik, yolsuzluk gibi sorunları protesto etmesiyle başlamıştı. Kısa sürede rejim karşıtı gösterilere dönüşen protesto eylemleri, Tahran, Kermanşah, Senendeç, Zencan, Şiraz, Kum, Şiraz, Ahvaz, Zahidan, Erak, Hurrem Abad gibi pek çok kente yayılmıştı. Ülke genelindeki olaylarda şimdiye kadar en az 23 kişinin hayatını kaybettiği, 500'den fazla göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yemenli bakandan İran'daki protestolara açık destek... ile ilgili etiketler İran Yemen protestolar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.