Yemen’de milyonlarca çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya 

İç savaş sonrası insani felaketin sürdüğü Yemen ile ilgili bir rapor hazırlayan Birleşmiş Milletler korkunç bir tahminde bulundu. Söz konusu rapora göre, 5 yaşın altındaki yaklaşık 2,3 milyon çocuğun açlık tehlikesi ile karşı karşıya. 

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'deki açlık gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.  

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı basın toplantısında şunları söyledi: "Yeni raporda, tahminlere göre 5 yaş altındaki yaklaşık 2 milyon 300 bin çocuğun bu yıl şiddetli yetersiz beslenmeden muzdarip olacağı ifade edildi. Aralarında 400 bininin ağır açlıktan muzdarip olacağı ve acil tedavi almazlarsa ölebileceği bekleniyor". 

 "YEMEN İNSANİ YARDIM PLANI YETERSİZ" 

Raporun BM Gıda ve Tarım Örgütü, UNICEF, Dünya Gıda Programı ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından hazırlandığını belirten Dujarric, BM kurumlarının, bunun 2015'te çatışmanın tırmanmasından bu yana Yemen’de kaydedilen en yüksek yetersiz beslenme seviyelerinden biri olduğu uyarısında bulunduğunu belirterek "Yemen insani yardım planı son derece yetersiz biçimde finanse ediliyor. Plan, 2020'de gereken 3.4 milyar dolardan sadece 1.9 milyar alabildi" dedi. 

 

Yemen’de milyonlarca çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya  ile ilgili etiketler Yemen Çocuk Birleşmiş Milletler açlık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.