Yemen ile tarım konusunda iş birliği güçlendirilecek

Türkiye'nin Yemen Büyükelçisi Prof. Dr. Faruk Bozgöz, Yemen Tarım ve Sulama Bakan Yardımcıları Ahmed ez-Zamki ve Ali el-Cuneyd ile iki ülke arasında tarım alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konusu için görüştü.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Bakan Yardımcıları, geçici başkent Aden'de Büyükelçi Bozgöz'le biraraya geldi.

Görüşmede, iki ülke arasında tarım alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konusu, sulama, kırsal kalkınma, hasat sonrası teknoloji, tarım ürünlerinin pazarlanması, tarım alanındaki modern teknoloji ve tarım sektörünün iyileştirilmesinde Türkiye'nin tecrübesinden yararlanılması gibi konular ele alındı.

Büyükelçi Bozgöz, Türkiye'nin tarım alanında Yemen'i desteklediğini, Yemen hükümeti ve halkına destek verdiğini vurgulayarak, savaşın son bulmasını ve bu ülkede bir an önce güven ve istikrarın hakim olmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Türkiye, birçok dernek aracılığıyla Yemen'de savaş nedeniyle yerlerinden edilen göçmenlere ve yoksul ailelere yardımda bulunuyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen, açlık, kolera, çatışma ve hava saldırıları sonucunda büyük insanlık dramına sahne oluyor.

Yemen ile tarım konusunda iş birliği güçlendirilecek ile ilgili etiketler Yemen
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.