Yemeksepeti'ne 'hız puanı kaldırılsın' çağrısı!

Tüm Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyonu Kurucu Başkanı Çağdaş Yavuz, geçen yıl ölümle sonuçlanan 103 motosiklet kazasının 75’inin kurye olduğuna dikkat çekti. Yavuz'un bu açıklamasının ardından harekete geçen Cem Cemal Çobanoğlu isimli Twitter kullanıcısı, Yemeksepeti'ne 'hız puanı kaldırılsın' çağrısında bulundu. Çobanoğlu'nun bu çağrısı büyük destek gördü.

Siparişlerin çok kısa sürelerde adrese yetiştirilmesi, bakımsız motosikletlerin kullandırılması, gerekli ekipmanın sağlanmaması ve yasal çalışma koşullarının yetersiz olması kuryeleri zorluyor.

Tüm Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyonu Kurucu Başkanı Çağdaş Yavuz, geçen yıl ölümle sonuçlanan 103 motosiklet kazasının 75’inin kurye olduğuna dikkat çekti.

Yavuz, “Firmaların reklam ve pazarlama kampanyaları kuryelerde zaman baskısı yaratıyor. Paket geç teslim edildiğinde yevmiyeden kesiliyor. Kuryeler de mağdur olmamak için hızlı hareket ediyor. Bu da bazen trafik kurallarının ihlal edilmesine yol açıyor” dedi.

978 BİN MOTOKURYE

 Kuryelerin farklı sorunlarına da dikkat çeken Yavuz şöyle konuştu: “En önemli sorunlarımızdan biri de asgari ücretli gösterilmek. Bunu özellikle küçük işletmeler yapıyor. Toplamda 978 bin motosikletli kuryenin yalnızca 15 bini büyük firmalarda çalışıyor. Geri kalan büyük çoğunluğun çalışma şartları belirsiz.”

Yemeksepeti'ne 'hız puanı kaldırılsın' çağrısı!

Çalışan kurye sayısı ortalama 18 bin 500 ile en fazla İstanbul’da olmasına rağmen en çok kaza yapılan şehrin Ankara olduğunu ifade eden Motosikletli Kuryeler Federasyonu Kurucu Başkanı Çağdaş Yavuz, ayrıca Türkiye genelindeki trafik kazalarının yüzde 34’ünün motosiklet kazası olduğunu kaydetti.

YEMEKSEPETİ'NE ÇAĞRI!

Yavuz'un bu açıklamasının ardından harekete geçen Cem Cemal Çobanoğlu isimli Twitter kullanıcısı, Yemeksepeti'ne 'hız puanı kaldırılsın' çağrısında bulundu. Çobanoğlu'nun bu çağrısı büyük destek gördü.

2 binden fazla kişi tarafından desteklenen bu çağrıya Yemeksepeti'nden henüz bir cevap gelmedi.

Yemeksepeti'ne 'hız puanı kaldırılsın' çağrısı! - Resim : 2

Yemeksepeti'ne 'hız puanı kaldırılsın' çağrısı! ile ilgili etiketler Yemeksepeti Motosiklet kurye çağdaş yavuz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.