Yemek Sepeti neden kapandı? Ne zaman açılacak?

Yemeksepeti kullanıcıları bir süredir yemek sipariş sitesine ve ios mobil uygulamasına giriş yapamıyor. Siteye girildiği takdirde alan adıyla ilgili bir sorun görülüyor ve uygulamada da hata mesajı görülüyor. Peki, yemek sepeti neden çalışmıyor? Yemek Sepeti neden kapatıldı? Ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde...

Yemeksepeti kullanıcıları bir süredir yemek sipariş sitesine ve ios mobil uygulamasına giriş yapamıyor. Siteye girildiği takdirde alan adıyla ilgili bir sorun görülüyor ve uygulamada da hata mesajı görülüyor. Bundan iki yıl önce Delivery Hero'ya satılan YemekSepeti'ne son dakika haberine göre, bazı servis sağlayıcılardan ulaşılamıyor. Sitenin uygulaması da iOS platformunda çalışamaz durumda. Peki, yemek sepeti neden çalışmıyor? Yemek Sepeti neden kapatıldı? Ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde...

afaerfearfearfearferfer

YEMEK SEPETİ NEDEN KAPATILDI?

Yemeksepeti kullanıcıları bir süredir yemek sipariş sitesine ve ios mobil uygulamasına giriş yapamıyor. Siteye girildiği takdirde alan adıyla ilgili bir sorun görülüyor ve uygulamada da hata mesajı görülüyor.

12fafawefaf

Ancak alan adı yenilenmesi durumunda yönlendirmeyi sağlayan DNS sunucularının güncellenmesi 72 saate kadar sürebiliyor. Genellikle birkaç saatte düzelen bu sunucular güncellendiğinde, tüm internet sağlayıcılardan siteye erişimin mümkün olması bekleniyor.

fwafafaerfearf

Bundan iki yıl önce uluslararası online yemek dağıtım ağı Delivery Hero, internet yemek dağıtım şirketi Yemeksepeti'ni 589 milyon dolara satın almıştı. Dünyada 29 ülkede 1.500 çalışanı ile 100 bin dolayında restoran ile çalışan Delivey Hero'nun yüzde 39 hissesi ise daha önce Türkiye'de çeşitli girişimlerde bulunan ama ülkeden çıkma kararı alan Alman iş geliştirme şirketi Rocket Internet'in elinde bulunuyor.

YEMEK SEPETİ NEDİR?

Yemeksepeti, paket servisi olmayan restoranlardan online sipariş verilmesini sağlayan VALE sistemini devreye aldı. Kullanıcıların bu restoranlardan sipariş vermesini sağlayan sistem, talebe göre dağıtım servislerinin Yemeksepeti’ne özelleşmiş hali şeklinde tanımlanabilir.

Yemeksepeti, yaklaşık bir aydır kullanılan servisi VALE ile işin yemek dağıtımı lojistiğinde bir aracı olarak konumlanıyor. Paket servisi olmayan restoranlar aldıkları online siparişleri için Yemeksepeti’ne halihazırda üye olan restoranların ve/veya anlaşmalı kurye firmalarının kuryelerini kullanabiliyor.

Henüz Yemeksepeti tarafından resmi duyurusu yapılmayan VALE sistemi, Yemeksepeti’ne farklı açılardan fayda sağlayacak bir sistem olmasıyla dikkat çekiyor. Zira restoranlar arasındaki kurye dağılımının düzenlenmesi verimlilik artışına işaret ederken, aynı zamanda paket servisi olmayan restoranların Yemeksepeti sistemine dahil olmasını sağlıyor. Bununla birlikte Yemeksepeti üzerinden kurye servisini ‘outsource’ edilmesini sağlayan servis, kuryeler ve Yemeksepeti’nin ek gelir yaratmasını da sağlıyor.

VALE, tipik Yemeksepeti siparişlerinden farklı olarak dağıtım ücreti son kullanıcıya yansıtılan bir servis. Bu sayede kuryeleri teşvik eden VALE restoranların mönü fiyatları ile web sitesinde listelenen fiyatlar arasinda cüzi bir fark bulunduğu belirtiliyor. Bu gelir çoğunluğu kuryede olmak üzere Yemeksepeti ile de paylaşılıyor. Siparişlerde yalnızca online kredi kartı kullanılıyor.

VALE ile ilgili bizim edindiğimiz ilk izlenim Postmates (Türkiye’de Kapgel, BolBol vb) gibi talebe göre dağıtım servislerinin Yemeksepeti’ne özel bir uyarlaması olduğu. Servisle birlikte işin lojistik tarafına odaklanan Yemeksepeti’nin bu yöndeki çalışmalarını ileri götürüp götürmeyeceğini henüz bilmiyoruz. Ancak talebe göre servislerin hızı düşünüldüğünde projenin Yemeksepeti için zaman içinde öncelikli hale gelmesi olası. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Yemek Sepeti neden kapandı? Ne zaman açılacak? ile ilgili etiketler yemek sepeti neden çalışmıyor neden kapatıldı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.