Yeliz Yeşilmen: MHP'nin oylarını ben arttırdım!

Yaptığı her hareketle, söylediği her sözle olay yaratan Yeliz Yeşilmen, verdiği bir röportajda yine dikkatleri üzerine çekecek açıklamalarda bulundu.

Yeliz Yeşilmen’in her hareketi olay. Kadınlar Günü’nde kendisi ve küçük kızına ‘şiddet görmüş kadın’ makyajı yapması çok eleştirildi. Eşinin doğum gününde paylaştığı yatakta kahvaltı fotoğrafı da çok konuşulmuştu. Her eleştiriye cevabı hazır. Ünlü isim Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'le evliliğinden siyasete uzanan bir sohbet etti.

İşte o röportaj:

İstanbul’u bırakıp Adana’ya yerleşmek zor oldu mu?

Hem zor, hem kolay. Tüm sülalem burada. Televizyonculuğa başladığım ilk yer Adana. İki yıl burada yaşamıştım. Aslen Adanalıyım fakat babam memur olduğu için gitmediğimiz il kalmadı. Bingöl, Kahramanmaraş, Antakya, İskenderun... Son durak Adana’ydı. Fakat İstanbul başka tabii. 15 günde bir İstanbul’dayım. Özellikle iş için sık gidip geliyorum.

İstanbul’dan uzak da olsan dedikoduların içindesin...

Canım, Adana’dan Türkiye’yi yönetiyorum. O zekaya bakıyor, şehre bakmıyor.

“Yönetiyorum” derken?

İstanbul’da yaşayıp da hiçbir faaliyete giremeyen, ismini duyuramayanlar var. Ben buradan bile her yere yetiyorum. Para kazanabileceğim düzenli, kaliteli işlere de gidiyorum.

640xauto

Eşiniz kıskanmıyor mu?

Kıskanıyor! Niye kıskanmasın? Kıskanılmayacak kadın mıyım? Ama zaten iki çocuk annesi kadınım. Ağır bir eşim var. Yapabileceğim şeyler kısıtlı, onların da bilincindeyim. O yüzden dar alanda kısa paslaşmalar yani...

Zor mu evlilik?

Çook zor çook. Bir kere eşim Ali Uğur Akbaş’ı çekmek, memnun ve mutlu etmek dünyanın en ama en zor işleri arasına girer.

640xauto_2

‘Çekmek’ ağır bir kelime olmadı mı?

Valla kocam zor adam. Ali, tam Osmanlı erkeği. Her şeyi kadından bekleyen, hizmet verdikçe beklentisi daha da artan, “Bunu yaptı, o zaman bunu da yapar” diyen biri.

Bir tür geyşasınız yani siz...

Öyleymişim. Evlenince ortaya çıktı. Ama bu arada ben de evde oturup erkeğe itaat eden bir kadın değilim. İş gücüne katılırım. Bu Ali’nin de hoşuna gider. 2014 yerel seçimlerinde eşim Ali, MHP’nin Çukurova Belediye Başkan adayıydı. 150 kişilik seçim ofisini yönettim. Ki siyasetten anlamam. Arabalar yola kaçta çıkacak, matbaadan neler gelecek... Yemekler, sloganlar, hepsini ben yaptım. (Röportajcının notu: Çukurova’yı yüzde 44,2 ile CHP aldı. MHP’li Ali Uğur Akbaş yüzde 28,7 oyda kaldı.)

640xauto_3

Siyasetten anlamadan mı yaptınız hepsini?

Bana kuaför, devlet dairesi ya da bir gece kulübünü ver ve “İşlet” de. Fark etmez. Bana bir şey teslim et, ben o işi yıllardır yapıyormuş gibi yürütürüm. Bunun sebebi ne bilmem! Yetenek ve zeka galiba.

"MHP'NİN OYLARI BEN ARTTIRDIM"

Siyaseti sevdin mi?

Sevdim. Siyaset de beni sevdi. Yemin ediyorum ve hiç abartmıyorum. Zaten kendimi asla övmem. Kadını, erkeği herkes, “Sen aday olsan oyumuzu yüzde 100 sana verirdik” dediler. Zaten benim sayemde MHP’nin oy oranı Adana’da 30’lardan, 60’lara çıktı. Bu haber olarak da çıktı. Oy oranı yıllardır değişmiyordu. 20 yıldır seçimlerde alınmayan bir oyu bu seçimde aldıysa MHP, çok özür diliyorum bu benim başarımdır.

640xauto_1

Bir dahaki seçimlerde aday ol bari...

Yaptığım işi çok ciddiye alıyorum. Burada kafe açtım. Her şeyini ben yapıyorum. Her şeyi ciddiye alırım. Ama bu arada ağzım da çok iyi laf yapıyor. Siyasette bu çok önemli. Neden olmasın, siyasete açığım.

MHP’li misin?

Milliyetçiyim. MHP dememe gerek yok. Şehitlerin arkasında olan, vatanını, milletini seven bir parti olduğu için tabii ki destekliyorum.

Yeliz Yeşilmen: MHP'nin oylarını ben arttırdım! ile ilgili etiketler Yeliz Yeşilmen MHP
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.