Yediiklim Yayınevi'nin sahibi Münir Çelik KPSS iddialarına yönelik açıklama yaptı: Öyle bir soru yoktur!

31 Temmuz tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınavı ile ilgili "aynı soru" iddialarının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmıştı. Başkanın görevden alınmasına ve sınavın iptal edilmesine yol açan haberlerin ardından iddialarda adı geçen Yediiklim Yayınevi'nin sahibi Münir Çelik'ten de açıklama geldi.

Dün Halis Aygün'ün görevden alınmasının ardından bugün ÖSYM Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bugün kameralar karşısına geçerek sınavın iptal edildiğini duyurdu ve "Tüm adaylardan özür diliyoruz" dedi.

İDDİALARI "ASILSIZ" OLARAK NİTELENDİRDİ

Ersoy yeni sınav takvimiyle ilgili de bilgi verdi. Öte yandan sınavdaki soruların Yediiklim Yayınevi tarafından hazırlanıp daha önce yayımlandığı iddialarını yayınevinin sahibi Münir Çelik, "asılsız" olarak nitelendirdi.

GEÇMİŞ YILLARDAKİ SORULARDAN ESİNLENDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Çelik, Ostim'deki Yediiklim Yayınevi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı sınavlar için soru, deneme ve yaprak testi hazırladıklarını kaydetti.

ÖSYM'nin genel kültürden soracağı 120 soru için Yediiklim Yayınevi uzmanlarının özgün sorular hazırladığını dile getiren Çelik, soruları geçmiş yıllardakilerden esinlenerek hazırladıklarını ifade etti.

Yediiklim Yayınevi'nin sahibi Münir Çelik KPSS iddialarına yönelik açıklama yaptı: Öyle bir soru yoktur!

"ÖYLE BİR SORU YOKTUR, BU YAYINEVİNİN TARİHİNDE BÖYLE BİR ŞEY YOK"

Soruları "herhangi birilerine özel" hazırlamadıklarını savunan Çelik, "Sosyal medyada dolaşan 20 adet noktası, virgülüne kadar aynı (ÖSYM soruları ile) denilen sorularla ilgili iddialar asılsızdır. Öyle bir soru yoktur, olması da mümkün değildir, hayatın gerçeklerine aykırıdır. İddia edildiği gibi sorular bize verilmiş değil. Bu yayınevinin tarihinde böyle bir şey yok." diye konuştu. Devlet Denetleme Kurulu ile konuyla ilgili görüştüklerini aktaran Çelik, olayda kendilerinin mağdur olduğunu savundu.

Yediiklim Yayınevi'nin sahibi Münir Çelik KPSS iddialarına yönelik açıklama yaptı: Öyle bir soru yoktur! ile ilgili etiketler ÖSYM KPSS yediiklim yayınevi Münir Çelik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.