Yediiklim Yayınevi hakkında şok ihbar: Akın İpek'in annesi Melek İpek 600.000 TL vermiş! Nedim Şener yazdı...

KPSS skandalının odağında olan Yediiklim Yayınevinin sahibi Münir Çelik hakkında FETÖ soruşturması açıldığının ortaya çıkmasının ardından yeni ayrıntılar geldi. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, 15 Temmuz darbe girişiminden 39 gün sonra 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen bir ihbarı paylaştı. İhbarda, FETÖ firarisi eski medya patronu Akın İpek'in annesi Melek İpek'in şoförünün Yediiklim'e 600.000 TL götürdüğü belirtilmiş.

KPSS'de sorulan bazı soruların Yediiklim Yayınevine ait kitapçıktan çıkmasının ardından soruşturma sürerken sınav iptal edilmişti. Ortaya çıkan skandalın ardından Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, yayınevinin sahibi Münir Çelik hakkında FETÖ soruşturması açıldığını yazmıştı.

Şener, bugünkü köşe yazısında ise o soruşturmanın detaylarını yazdı.

"AKIN İPEK'İN ANNESİNİN ŞOFÖRÜ YEDİİKLİM'E 600.000 TL GETİRDİ"

Şener, Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminden tam 39 gün sonra 23 Ağustos 2016’da 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarı paylaştı.

İşte o ihbar:

“Altındağ İskitler Samyeli Sk. No. sayılı adreste faaliyet gösteren Yediiklim Eğitim Bilgisayar Ltd. Şirketi, Vergi No 95601951... olan 06 MNR 46 Mercedes Jeep içinde şu an 600.000 TL civarında bir para var ve bu parayı Akın İpek’in annesi olan Melek İpek’in şoförü bu adrese getirdi. Bu parayı Yediiklim Ltd.’nin sahibi Münir Çelik teslim aldı. Bu, firmanın Fethullahçı olduğunu beyan eder. Ayrıca ekipler ararlarsa yardımcı olurum, kamera kayıtlarını gösterebilirim şu anda da Fethullah Gülen’in kitaplarının kapaklarını söküp değiştirirler.”

Nedim Şener'in "FETÖ temizliğindeki zafiyetin getirdiği sonuç: KPSS skandalı" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminden tam 39 gün sonra 23 Ağustos 2016’da 112 Acil Çağrı Merkezi’ne şu acil ihbar yapılır: “Altındağ İskitler Samyeli Sk. No. sayılı adreste faaliyet gösteren Yediiklim Eğitim Bilgisayar Ltd. Şirketi, Vergi No 95601951... olan 06 MNR 46 Mercedes Jeep içinde şu an 600.000 TL civarında bir para var ve bu parayı Akın İpek’in annesi olan Melek İpek’in şoförü bu adrese getirdi. Bu parayı Yediiklim Ltd.’nin sahibi Münir Çelik teslim aldı. Bu, firmanın Fethullahçı olduğunu beyan eder. Ayrıca ekipler ararlarsa yardımcı olurum, kamera kayıtlarını gösterebilirim şu anda da Fethullah Gülen’in kitaplarının kapaklarını söküp değiştirirler.”

İhbarcı ankesörlü telefondan aramaktadır ve suçüstü yapılması gereken önemli bir bilgi vermektedir. İki polis memuru ihbarı saat 13:17 itibarıyla “Emniyet Vaka Formu”na kaydeder.

İhbarda adı geçenlerden Akın İpek, FETÖ’yü finanse eden en önemli işadamlarındandır. FETÖ elebaşının “cennetlik” dediği sadık bir örgüt üyesidir. Melek İpek ise kamuoyunun yakından tanıdığı annesidir.

Münir Çelik ise 15 Temmuz sonrası FETÖ’ye yakın 18 yayınevi ile birlikte hakkında FETÖ üyeliğinden soruşturma açılan şahıstır.

İhbarı yapan, suçüstü durumu bildirmektedir. Öyle ki aracı plakasıyla bildirmektedir. O an bir tuşa bassalar, 2016/18019 sayılı soruşturmada FETÖ’ye yakın olduğu için hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açılan 18 yayınevinden birisi olan Yediiklim isimli şirketin sahibi olduğunu görecek, ihbarcıya ulaşarak parayı da ele geçireceklerdi.

Ama bu ihbar Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na tam iki yıl sonra 1 Ağustos 2018’de ulaştırıldı. Savcılık, ihbarı kendisine getiren kolluk kuvvetlerine gerekli araştırmaların yapılması için talimatları verdi. 23 Ağustos 2016’da yapılan ihbar için ancak iki yıl sonra yani 2018/207810 soruşturma numarası verilebildi.

Elbette, kolluk ihbarcıya ulaşmak için arama yapılan telefonu araştırdı. Hatta arama yapılan ankesörlü telefonu da aradı ve açan olmadığını tutanağa bağlayıp savcılığa ulaştırdı.

Derler ya, “Atı alan Üsküdar’ı geçmişti”.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yediiklim Yayınevi hakkında şok ihbar: Akın İpek'in annesi Melek İpek 600.000 TL vermiş! Nedim Şener yazdı... ile ilgili etiketler KPSS FETÖ Nedim Şener Akın İpek yediiklim yayınevi Münir Çelik melek ipek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.