Yedek subay nasıl olunur, şartları nelerdir?

Yedek subay nasıl olunur, subay rütbeleri nelerdir sizler için araştırdık. Birçok kişinin imrenerek baktığı üniformalı askerlerimizden olan Subay pozisyonu için ne gerekli, yedek subay nasıl olunur, subay rütbeleri nelerdir detaylar haberimizde.

Yedek subay nasıl olunur, subay rütbeleri nelerdir vatandaşlar merak ediyor. Her Türk’ün gerekli olan koşulları yerine getirmesi durumunda subay olmaya hakkı vardır. TSK bünyesinde subay rütbesi alarak asker olmak isteyenler için ne yapmaları gerekir, koşulları ve subay rütbeleri neler araştırdık. Yedek subay nasıl olunur, subay rütbeleri neler ve subaylığa dair bütün detaylar haberimizde.

Subay nasıl olunur?

Farklı şekillerde subay olma yolu vardır. Bunlardan ilki askeri lise sınavlarına girmek şartıyla gerçekleştiriliyor. Bu yol ile kara, hava ya da deniz subayı olma seçeneğiniz bulunmaktadır. 20 yaş altı olan kişiler bu harp okullarına lise sınavı ile girme şansı elde edebilmektedir.

Kuvvet komutanlıklarında subay olmak için başvuru gerçekleştirmek ise üniversite sınavı ile de gerçekleştirilebilmektedir. Mülakatlarda kilo, boy, fiziki yeterlilik ve yazılı sınav ile beraber mental açıdan da başarılı olunması durumunda, subay olma hakkı elde edilir. Fakat üniversite sınavı ile subay olmak isteyenler için yaş sınırı bulunmaktadır. Subay olmak için yaş sınırı 27'dir. Yüksek lisans üzerinden subay olmak isteyenler adaylar için ise yaş sınırı en son 32 olarak belirlenmiş durumdadır. Maaşlar konusunda oldukça iyi bir noktaya tekabül etmesi nedeni ile gençlerin subay olmak istemeleri konusunda daha istekli olmalarını sağlamaktadır.

Yedek subay nasıl olunur, şartları nelerdir?

Yedek subay olma şartları neler?

Yedek subay olabilmek için belli başlı bazı genel koşul ve şartlar vardır. Bu şartları yerine getiren kadın ve erkek adaylar TSK bünyesinde subay olma şansını elde edecektir.

* T.C. vatandaşı olmak

*4 yıllık eğitim veren bir fakülteden mezun olmuş olmak

* Yedek subay olmak adına talep gerçekleştirmek

*Yedek subay adına belirlenmiş kilo ve boy aralığında olmak

*Lisans mezunları için 27 yaş sınırı, lisansüstü mezunları ise 32 yaş sınırını geçmemiş olmak

*Günümüzde fakülte mezunu olan insanlar oldukça fazla bulunmaktadır. Ancak buna paralel olarak yedek subay alımı aynı oranda değildir. Bu sebepten dolayı yapılan başvurular üzerinden, TSK bünyesinde yedek subay olabilmek için kura çekimi yapılmaktadır. Çekilen kurada çıkan bireyler yedek subay olarak görev hayatlarına başlarlar.

Subay rütbeleri nelerdir?

Birçok kişinin başvuru yaptığı subaylık pozisyonu için ilerleyen yıllarda rütbelerin nasıl ilerlediğini araştırdık. İşte, subay rütbeleri sırası ile,

-Asteğmen
-Teğmen
-Üsteğmen
-Yüzbaşı
-Binbaşı
-Yarbay
- Albay

Yedek subay nasıl olunur, şartları nelerdir?

Subay maaşları ne kadar?

2021 yılı için subay maaşları şayet düşük rütbeli veya yeni mezun bir subay iseniz ortalama 7800 lira civarlarındadır. Bu maaş doğu görevi ve kıdem aldıkça artmaktadır.

Yedek subay nasıl olunur, şartları nelerdir? ile ilgili etiketler yedek subay nasıl olunur subay olma şartları maaşları rütbeleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.