YDS/3 başvuruları başladı mı 2019? Nasıl başvuru yapılır? Sınav ücreti ne kadar?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı için geri sayım başladı. Yabancı dil tazminatı almak isteyen memurlar ve yüksek lisans yapmak isteyen vatandaşların katılım sağlayacağı sınavın tarihinin belli olması ile beraber adaylar başvuruların ne zaman başlayacağını merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, YDS/3 başvuruları başladı mı 2019? Nasıl başvuru yapılır? Sınav ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın tarihleri kısa bir aman çnce belli oldu. Sınava girecek olan birçok aday başvuruların başlamasını heyecanla bekliyor. Arama motorlarında sınav ücretinin ne kadar olduğuda merakla araştırılmaya devam ediyor. Peki, YDS/3 başvuruları başladı mı 2019? Nasıl başvuru yapılır? Sınav ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde...

YDS/3 başvuruları başladı mı 2019? Nasıl başvuru yapılır? Sınav ücreti ne kadar?

YDS/3 BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

YDS/3 başvuruları henüz başlamadı. Sınava başvuracak olan adayların, 31.10.2019 10:00 itibari ile başvuruları alınmaya başlayacaktır. Başvuruların bitiş tarihi ise 31.10.2019 23:59'dir. Sınava giriş ücreti ise 180,00 TL'dir. Ödemeler ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi ile alınacaktır. 

YDS NEDİR? 

YDS Sınavı, her sene ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi bir yabancı dil sınavıdır. Sınav tek oturumda yapılmakta ve adaylara yabancı dil bilgisini ölçen sorular sorulmaktadır. YDS İlkbahar Dönemi sınavı; Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden yapılırken Sonbahar dönemi sınavı Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılmaktadır. 80 sorudan oluşan YDS’de süre 150 dakikadır. Sınavda hem okuduğunu anlama becerisini ölçen paragraf soruları, cloze testler hem de kelime bilgisini ölçen sorular bulunmaktadır.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ve ÜDS, KPDS, ve KPSS Yabancı Dil sınavlarının kaldırılmasının ardından bu sınavların yerini alan yabancı dil sınavıdır. YDS’de, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi uygulanır.

YDS sınavı senede 3 kez yapılmaktadır. İlk sınav “İlkbahar YDS Sınavı” (YDS/1), ikinci sınav ise “Sonbahar YDS Sınavı” (YDS/2), üçüncü sınav “Kış YDS Sınavı” (YDS/3) olarak geçmektedir.

 

YDS/3 başvuruları başladı mı 2019? Nasıl başvuru yapılır? Sınav ücreti ne kadar? ile ilgili etiketler YDS ÖSYM Sınav 2019 başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.