Yazılımcıları yerinden edecek! Google, sıfırdan kod yazabilen yapay zeka geliştiriyor

Google'ın herkesten sır gibi sakladığı projenin detayları ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Google sıfırdan kod yazabilen bir yapay zeka geliştiriyor. İşte detayları...

Arama devi Google'ın sessiz sedasız yürüttüğü projenin detayları ortaya çıktı. Google'ın kendi başına program yazabilen, ayrıca yazdığı kodları tamamlayabilen, düzeltebilen ve iyileştirebilen bir yapay zeka aracı üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Yazılımcıları yerinden edecek! Google, sıfırdan kod yazabilen yapay zeka geliştiriyor

Pitchfork adı verilen projenin şu anda Google Labs bölümü tarafından geliştirildiği biliniyor fakat daha öncesinde Google X araştırma ekibi üzerinde çalışmıştı.

Elde edilen bilgilere göre, Google'ın algoritmanın programlama stillerini öğrenebileceğini ve bu bilgiye dayanarak kod yazabileceğini söylüyor. Başlangıçta Python programlama dilinin kod tabanını insan müdahalesi olmadan yeni sürümlere güncellemek için oluşturuldu.

Yazılımcıları yerinden edicek gibi görünen bu kod, başarılı olup olamayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

Yazılımcıları yerinden edecek! Google, sıfırdan kod yazabilen yapay zeka geliştiriyor ile ilgili etiketler Google
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.