Yazılım dünyası şokta! Antivirüs yazılımcısı John McAfee cezaevinde ölü bulundu

Yazılım dünyasının öncülerinden, popüler antivirüs programı McAfee'nin yaratıcısı ABD'li John McAfee, İspanya’nın Barselona kentindeki bir hapishanede kalıyordu. Mahkemenin ABD'ye iade edilmesine karar vermesinden 2 saat sonra McAfee hücresinde asılı halde bulundu.

Amerikalı Antivirüs yazılımcısı John McAfee, İspanya'da kaldığı cezaevinde ölü bulundu.

Bilişim dünyasının en popüler antivirüs programlarından McAfee'nin programcısı John McAfee, geçtiğimiz sene Ekim’de hakkındaki vergi kaçırma suçlaması ile İspanya’nın Barselona kentinde tutuklanmıştı.

Yazılım dünyası şokta! Antivirüs yazılımcısı John McAfee cezaevinde ölü bulundu

 İspanyol mahkemesinin McAfee'nin ABD'ye iadesine karar vermesinden birkaç saat sonra 75 yaşındaki McAfee Brians 2 Cezaevi’ndeki hücresinde asılı halde bulundu.

Katalonya Adalet Bakanlığı, cezaevi sağlık görevlilerinin tüm müdahalelerine rağmen McAfee’nin hayatını kaybettiğin açıkladı. McAfee'nin intihar ettiği üzerinde duruluyor.

Tartışmalı bir isim olan McAfee, ilk ticari antivirüs yazılımını piyasaya sürerek, multi-milyar dolarlık bir endüstrinin kıvılcımlanmasına yardımcı olarak yazılım dünyasına öncülük etmişti.

 

Yazılım dünyası şokta! Antivirüs yazılımcısı John McAfee cezaevinde ölü bulundu ile ilgili etiketler İspanya John McAfee mcafee antivirüs yazılımı ölü bulundu ABD'ye iade
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.