Yazıcıoğlu davasında sanıklar suçlamaları reddetti!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazayısla ilgili dört kişi hakkında görevi kötüye kallanmak suçlamasıyla açılan davada dönemin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü ve dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü suçlamaları kabul etmedi. Emekli Korgeneral Ali Lapanta ve Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu da suçlamaları reddetti.

Kahramanmaraş 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına sanıklar Dönemin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Adana Jandarma Bölge Komutanı Emekli Korgeneral Ali Lapanta ve Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu bulundukları şehirlerdeki adliyelerde SEGBİS sistemiyle katıldı.

 Duruşmaya merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, ablası Mavuş Ocak ile partililer hazır bulundu.

Davada Orhan Birdal, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Birdal iddianamede yer alan helikopterin düştükten sonra noktasal yer tespiti yapan ELT cihazı ile ilgili bir soruya, bu konudaki sorumluluğun Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde olduğunu belirten bir yanıt verdi.

Dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru da her uçuş için böyle detaylı bir eğitimin verilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek suçlamaları reddetti. Emekli Korgeneral Ali Lapanta ve Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu da suçlamaları kabul etmedi.

 

ELT CİHAZININ AKİBETİ

Daha sonra söz alan BBP Avukatı Kemal Yavuz, "Eğer bu helikopterde usulüne uygun ELT cihazı olsaydı anında sinyal verecekti ve sinyal sayesinde de helikopterin yeri anında noktasal olarak tespit edilecekti. İsmail Güneş’in 6 saat sonra öldüğünü, Yüksel Yancı’nın 3.5 saat sonra telefon numarası verdiğini, Erhan Üstündağ’ın 2.5 saat sonra konuştuğu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ciğerlerinde 330 CC kan olduğu ve bunun da öldürücü nitelikte olmadığı göz önünde bulundurulduğunda en az 4 kişinin arama- kurtarmanın gecikmesi sebebiyle öldüğü net olarak anlaşılmış durumdadır.

Bunun hem insani hem de cezai sorumlulukları üzerlerindedir. ELT cihazının sonradan takıldığı fotoğraflarla sabit. Bu helikopterin bakımını yapan firmanın elemanı olan ve olay yerine hiç yaklaştırılmaması gereken kişi Kenan Köksal, Kerem Mumcuoğlu aşağıda, yerde bırakılarak helikopter o şahsı alıp gidiyor ELT cihazını takıyor" dedi.

Yazıcıoğlu davasında sanıklar suçlamaları reddetti! ile ilgili etiketler Kahramanmaraş yazıcıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.