Mete Yarar

Mete Yarar

Mete Yarar 1967 yılında Samsun’da doğdu.
1984 yılında Kara harp okulundan piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra 20 yıl boyunca silahlı kuvvetlerin çeşitli birimlerinde görev yaptı. En son görev yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan binbaşı rütbesinde iken 2004 yılında emekliliğine 1,5 yıl kala kendi isteğiyle ayrıldı.

Mete Yarar, TSK’da görev yaptığı zaman diliminde 10 yılı aşkın bir süre doğu ve güneydoğu’da hizmet etmiş, sınır ötesi operasyonlarda yer aldı. En son bulunduğu görev de 2003'teki, Türk askerlerinin kafasına çuval geçirilen bölgedeki Kuzey Irak'tır. Mete Yarar bordo bereli bir askerdir. 2004'te ayrılır ayrılmaz dış ticaret yapmaya başladı.

2015 tarihli 60 Yıllık İttifakta Son Gün adlı bir romanı ile 2016 tarihli Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz adlı bir inceleme kitabı vardır. Ayrıca bir röportajında, Arap Baharı’nı, başlayacağı yerden nasıl olacağına kadar doğru tahmin eden 2020’ye kadar yaşanabilecek olayları ve yol haritasını yazdığı ama yayınlatmadığı 2006 tarihli bir kitabı da olduğunu açıklamıştır.

Mete Yarar SuperHaber'de güvenlik uzmanı sıfatıyla köşe yazarlığı yapıyor.