Yazar Luis Sepülveda koronavirüs nedeniyle öldü...

Latin Amerika edebiyatının önemli isimlerinden Şilili Luis Sepülveda, yakalandığı koronavirüs virüsünü yol açtığı Kovid-19 hastalığı nedeniyle 70 yaşında vefat etti. Sepülveda geçtiğimiz şubat ayında Kovid-19 teşhisi ile hastaneye kaldırılmıştı.

Şubat ayında koronavirüse yakalanarak hastaneye kaldırılan Latin Amerika edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Luis Sepülveda, Kovid-19'a karşı verdiği yaklaşık 2 aylık mücadeleyi kaybederek vefat etti.

Büyülü gerçekçilik akımının da önemli bir temsilcisi olan yazar Luis Sepülveda’ya Portekiz’de katıldığı bir festivalin ardından Kovid-19 teşhisi konulmuştu.

Observador’un haberine göre, festivaldeki tüm katılımcılar daha sonra karantina altına alınmıştı. 

Yazar Luis Sepülveda koronavirüs nedeniyle öldü...

LUIS SEPÜLVEDA KİMDİR?

1949’da Şili’nin Ovalle isimli köyünde doğan Luis Sepülveda 20. yüzyılın ikinci yarısında yaşanan 68 Hareketi, Vietnam Savaşı, Pinochet diktatörlüğü dönemi gibi birçok kritik zaman eşiğine tanıklık etti.

Yazar Luis Sepülveda koronavirüs nedeniyle öldü... - Resim : 2

Luis Sepülveda’nın Martıya Uçmayı Öğreten Kedi, Aşk Romanları Okuyan İhtiyar, Mutluluğa Dair Bir Düşünce ile Miks, Maks ve Meks’in Öyküsü kitapları Can Yayınları tarafından Türkçe'ye çevrilerek yayınlandı.

 

Yazar Luis Sepülveda koronavirüs nedeniyle öldü... ile ilgili etiketler Koronavirüs Şili Yazar Portekiz Luis Sepülveda latin amerika büyülü gerçekçilik akımı kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.