Yaz aylarının baştacı zeytinyağlı kabak

Mevsimsel olarak ne yemeliyiz? Zeytinyağlı kabak yemeği nasıl yapılır? Yaz aylarında yenilebilecek hafif, sağlıklı ve lezzetli olan kabak yemeğinin zeytinyağıyla dans edercesine hazırlanıp aile veya arkadaş ortamında sizi baştacı yapacak bir yemek tarifi...

ZEYTİNYAĞIYLA VALS

Yaz aylarında ne yenmeli? Bu mevsimlerde ne tüketilmeli? Yaz ayları için zeytinyağlı kabak yemeği ideal bir yemek olarak dikkat çekiyor. Yanında ev yoğurdu ile birlikte bir lezzet şöleni yaşatıyor. Peki ev yapımı yoğurt nasıl yapılır?

Zeytinyağlı olarak yaz aylarında ne yenmeli? Kabak yemeği nasıl yenmeli? Zeytinyağlı kabak yemeği ne ile yenilirse lezzet şöleni olur?

ZEYTAN_YAALI_KABAK_YEMEAA_TARAFA_1

Püf Noktası
Yemeği sulandırdığından dolu çekirdekli bölümlerini ayırmayı unutmayınız. İsteğinize bağlı olarak kabakları yarım ay şeklindede doğrayabilirsiniz. Tencereye tek sıra halinde yerleştirip pişirebilirsiniz.

Pişirme Önerisi
Yaz meviminde olduğumuzdan dolayı salça kullanmanızı önermiyoruz. Salça yerine mevsimi olduğu için sulu rendelenmiş bol domates kullanmanızı önerebiliriz.Pirinç yerine bulgur kullanabilir isteğinize bağlı sade olarak da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkadıktan sonra 15 dakika sirkeli suda bekletin. Sirkeli su bakteri ve mikrobu temizleyecektir. Yemeğe başlarken uç kısımlarını kestiğiniz kabakların kabuklarını kazıyın, isteğinize göre tamamen soyun. Uzunlamasına dört eşit parçaya bölerek kabakları iri küpler halinde doğrayın.

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küp küp halinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları ezerek ince ince doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde kesin. Konserve halinde satılan küp şeklinde doğanmış domatesleride kullanabilirsiniz.

Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Domates küplerini ve biber salçasını ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirin.

Doğranmış kabakları tencereye alıp tuz ve karabiber ekleyin. Sıcak suyu üstüne ekleyin.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz pirinçleri katın. Kabak yemeğini, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin.

Pirinçler açılıp fazla suyunu çektiğinde kuru nane ekleyin. Kapağını kapattıktan sonra ocaktan alın.

Oda sıcaklığında ılık bir hal alan kabak yemeğini incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle sevdiklerinizle birlikte güzel yemeğinizin keyfini çıkartın.

Bizim önerimiz zeytinyağlı kabak yemeğini ev yapımı yoğurtla yemeniz. Zeytinyağın hafifliği ve ev yoğurdunun ekşimtırak tadı size tam bir lezzet şöleni sunacaktır.

Zeytinyağlı kabak yemeği tarifi

Hem hafif hem yaz döneminde sofraların baştacı konumunda bulunan zeytinyağlı kabak yemeği son günlerde tercih edilen bir yemektir. İsteğe bağlı olarak pirinç eklenipte pişirilebilir. Kuru nanede eklenirse tadından yenmez.
Mevsiminde sulu ve kokulu domateslerle asıl lezzetini bulur, olmadı salçadan destek alır. İncecik kıyılmış dereotu ve yoğurt eşliğinde servise hazırlanır.

Bol bol yemek isteyeceğiniz kalorisi düşük, sağlıklı, lezzetli bir zeytinyağlı.

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ
35 dakika

Malzemeler

5 adet

orta boy kabak
1 adet
orta boy kuru soğan
3 diş
sarımsak
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 adet
büyük boy domates
1/2 tatlı kaşığı
biber salçası
2 yemek kaşığı
pirinç
2 su bardağı
sıcak su
1 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
karabiber
1/2 tatlı kaşığı
nane
Servisi için:1/2 demet
dereotu

*** Bu fikir hoşunuza gittiyse;

EV YAPIMI YOĞURT TARİFİ

yogurt

Ev Yapımı Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler

1 litre inek sütü,

1 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt veya hazır yoğurt ya da 1 yemek kaşığı tereyağı.

Ev Yapımı Yoğurt Yapılışı

Sütü 5-10 dakika kaynatın.
Kaynattığımız sütü ılımaya bırakalım ve ara ara kontrol edin.
Süte serçe parmağağınızı batırdığınızda, parmağınız çok yakmayacak. (parmağımızı ne çok yakacak ne de çok ılık olacak)
Sütün ısısı mayalamak için uygun olduğunda 1 yemek kaşığı yoğurdun veya 1 yemek kaşığı tereyağının üzerine ılık sütten biraz dökün ve karıştırın.
Sonra hazırladığınız karışımı sütün içine ilave edip karıştıralın ve üzerini kapatalın. (sütün ısısı çok önemli yoksa kıvamlı bir yoğurt mayalayamazsınız)
Daha sonra üzerini kalın bir örtü ile kapatalın ve mayalanmasını bekleyelin. (yaz aylarında fazla sıkı sarmayın çünkü yoğurdun kıvamı çok sulu olabilir)

3 saat sonra kontrol edelin ve mayalanmış ise vakit kaybetmeden buzdolabına kaldırın. ( 3-6 saat arasında mayalanır )
Yoğurdu mayaladığımız gün bozmamaya özen gösterelim. ( yoğurt 24 saat sonra hazır olacaktır )

Sütü olması gerekenden ılık mayalamışsanız ve yoğurt tutmamışsa yoğurt kabını sıcak su dolu bir leğene oturtarak üzerini kapatalın.

Belli aralıklarla yoğurdun katılaşıp katılaşmadığını kontrol edelin.

Bu işlemden sonra yoğurt katılaşırsa vakit kaybetmeden buzdolabına kaldırın.

Eğer hazırladığınız yoğurt tutmaz ise içine bir miktar yoğurt ilave edip kaynatalın ve peynir kesiği yapın.

Not: Yoğurt mayasını hazır yoğurttan kullanmamaya özen gösterelim. Yoğurdu kavanozda borcam da mayalaya bilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yaz aylarının baştacı zeytinyağlı kabak ile ilgili etiketler zeytinyağlı kabak yemeği ev yapımı yoğurt nasıl yapılır yaz aylarında ne yenmeli
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.