Yaz aylarında vajinal enfeksiyonlar artıyor! Vajinal enfeksiyonlardan korunma yolları

Sıcaklığın ve nemin artmasıyla zararlı bakteriler için elverişli bir ortam oluşur. Bu nedenle vajinal enfeksiyonlarla daha çok karşılaşılır. İşte vajinal enfeksiyonlardan korunmanın yolları...

Yaz aylarında artan sıcak ve nem başka sebeplerle de birleşince vajinal enfeksiyonlara zemin hazırlamaktadır.

VAJİNAL ENFEKSİYON NEDİR?

Vajinada zararlı bakterilerin çoğalmasıyla doğal florasının bozulmmasıdır. Yanlış hijyen, kirli su, gereksiz antibiyotik kullanımı, yanlış çamaşır seçimi gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir.

VAJİNAL ENFEKSİYON BELİRTİLERİ NELERDİR?

-Vajinada ve etrafında kızarıklık,
-Kaşıntı,
-Kötü koku,
-Renkli akıntı,
-Pelvik bölgede ağrı,
-Şişlik gibi belirtileri vardır.

Yaz aylarında vajinal enfeksiyonlar artıyor! Vajinal enfeksiyonlardan korunma yolları

VAJİNAL ENFEKSİYONDAN KORUNMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

-Probiyotikler florayı korur

Probiyotik besinlerin önemi günümüzde pek çok alanda ön plana çıkar. Kefir ve evde yapılan yoğurt gibi probiyotik besinlerin tüketilmesi bağışıklık sistemini olumlu yönde etkilerken, flora denilen doğal ortamın korunmasına katkı sağlar. Bu sayede genital bölgede de vajinal enfeksiyonların sık gelişmesi engellenebilir.

Yaz aylarında vajinal enfeksiyonlar artıyor! Vajinal enfeksiyonlardan korunma yolları - Resim : 2

-Denizden çıkar çıkarmaz bikini değiştirin

Sıcak ve nemli ortam mikropların kolay üremesine neden olduğundan mümkün olduğunca ıslak mayo ve bikiniyle kalmamaya çalışın. Havuzdan veya denizden çıkar çıkmaz kurulanarak mayo veya bikini altınızı değiştirmeye özen gösterin.

-Pamuklu çamaşır giyin

Giyim tarzınız da aslında sağlığınızı yakından ilgilendirir. Sentetik iç çamaşırları ve sürekli çok dar pantolon giymek genital bölgenin hava almasını engeller, enfeksiyon riskini artırabilir. O nedenle mümkün olduğunca pamuklu iç çamaşırı giymeye, sık sık çamaşır değiştirmeye dikkat edin, çok dar pantolon tercih etmeyin.

-Yanlış temizlik

Aşırı hijyen fayda yerine zarara yol açabilir. Sürekli ve aşırı genital bölge temizliği yapılması vajinal enfeksiyon riskinin sanıldığının aksine artmasına neden olan başlıca faktörlerden. Sık temizleme genital bölgedeki faydalı bakterilerin sayısını azaltabilirken, dengeyi de bozabilir. Özellikle normal sabunlarla genital temizlik yapmak vajinal pH değerini iyice bozarak akıntıyı daha da artırabilir. Sadece su ile temizlik aslında en iyisi. Genital bölge için kullanılan pH değeri asidik olan özel temizlik ürünlerini de çok sık olmamak kaydıyla, en fazla haftada bir veya iki defa kullanabilirsiniz.

Yaz aylarında vajinal enfeksiyonlar artıyor! Vajinal enfeksiyonlardan korunma yolları - Resim : 3

-Antibiyotikten sonra probiyotik tüketin

Antibiyotik veya bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanıyorsanız, bu ilaçların ardından probiyotik besinler tüketmeye özen gösterin. Çünkü antibiyotik veya bağışıklığı baskılayan ilaçlar vajinadaki faydalı bakterilere zarar verebilir ve başta mantar olmak üzere vajinal enfeksiyon riskini artırabilir. Bu dönemde probiyotik alımını artırmakta fayda var.
-Diyabet vajinal enfeksiyona zemin hazırlar
İnsülin direnci ve kontrol edilemeyen diyabet hastalığı da vajinal enfeksiyonlara ve mantara neden olabilir. Beslenmenizin düzenlenmesi ve spor yapmanız, insülin direncini düzenleyerek vajinitlere karşı koruma sağlayabilir.

Yaz aylarında vajinal enfeksiyonlar artıyor! Vajinal enfeksiyonlardan korunma yolları ile ilgili etiketler Vajinal enfeksiyon Genital bölgede kızarıklık Genital bölgede kaşıntı Vajinal akıntı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.