Yaz Akşamlarının Tercihi Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi! Diğer Tarifi Unutun Bu Enfes Lezzetli

Yaz akşamlarında içinizi ısıtacak bir pasta olan bisküvili pudingli pasta, hafif ve leziz bir ikramlık olarak karşınıza çıkar. Kolay yapımı ile sizlere vazgeçilmez bir lezzet sunar. Dondurma eşliğinde sunulan bu ikramlık pasta oldukça basit adımlarla yapılır.

Yaz akşamlarında içinizi ısıtacak bir pasta olan bisküvili pudingli pasta, hafif ve leziz bir ikramlık olarak karşınıza çıkar. Kolay yapımı ile sizlere vazgeçilmez bir lezzet sunar. Dondurma eşliğinde sunulan bu ikramlık pasta oldukça basit adımlarla yapılır. Eşsiz bir sunum için gereken malzemeleri sırasıyla kullanarak eşsiz bir dondurma pastası yapabilirsiniz.

Dondurma ve kaymak ile süsleyebilir isterseniz sade de tercih edebilirsiniz. Sunumu ve güzelliği ile yaz aylarında unutulmaz bir keyif veren pudingli pasta için oldukça kolay malzemeler vardır.  Pudingli bisküvili pasta için gereken malzemeler;

Malzemeler

  • Pastada kullanılacak olan bisküvi 
  • 1 litre süt
  • Krem şanti kakaolu 
  • Damla çikolata 

Puding için gerekli malzemeler:

  • 1 litre süt 
  • 1 bardak toz şeker
  • Kakao 
  • Vanilya 
  • Mısır nişastası 

 

Yapılışı

Leziz ve bir o kadar kolay olan bisküvili ve pudingli pasta için öncelikle puding yapılır. Süt ve toz şeker çırpılır ve kıvam alana kadar kaynatılır. Karışıma sırasıyla kakao ve vanilya eklenir. Karışım koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Kaynatılan karışıma nişasta ve diğer malzemeler de sırasıyla eklenip yumuşak ve akışkan bir kıvam elde edilir.

Yaz Akşamlarının Tercihi Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi! Diğer Tarifi Unutun Bu Enfes Lezzetli

Yapılan pudingin durumuna göre tereyağı eklenebilir. Lezzetli ve hafif olan bu yaz tatlısı dondurmalar ile birlikte tüketildiği zaman daha tatlı olur. 

Yaz Akşamlarının Tercihi Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi! Diğer Tarifi Unutun Bu Enfes Lezzetli - Resim : 2

Puding soğumaya bırakılır ve bisküviler kırılır. Kırılan bisküviler sütle ıslatılır. Islanan bisküviler iyice karıştırılır ve yumuşak bir kıvam elde edilir. Daha sonra bir tepsi veya kek kalıbına alınan karışımın üzerine puding ilave edilir. İlave edilen pudingli karışım iyice dökülür.

Ardından buzdolabında beklemeye bırakılan pasta soğuk servis edilir. Leziz pastamız tabaklarını süsleyen o eşsiz sunuma hazır, afiyet olsun. 

Yaz Akşamlarının Tercihi Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi! Diğer Tarifi Unutun Bu Enfes Lezzetli - Resim : 3

Yaz Akşamlarının Tercihi Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi! Diğer Tarifi Unutun Bu Enfes Lezzetli ile ilgili etiketler pasta
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.