Yayla çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Kış aylarının vazgeçilmezi hastalıkta sağlıkta mükemmel bir çorba tarifi ile sizlerleyiz. Sıcacık bu çorba hasta olduğumuzda annemizin yaptığı bir çorbadır. Ama bu çorba yoğurtla yapıldığı için yoğurt kesilmesini önlemek terbiyesini tutturmak çok zordur. Hele de bir misafire yapılacaksa bu çorba herkesi tedirgin eder. Sonuçta misafirimize kesik bir çorba vermek istemeyiz. Sizin için en uygun yüzde yüz kesilmeyen bir tarifle geldik.

Tarifimizi birebir uygularsanız mükemmel lezzette bir çorba yapabilirsiniz. Mis gibi kokusuyla etrafı saran bu çorbamızı yapmak için gerekli malzemeleri ve aşamaları sakın kaçırmadan birebir uygularsanız doğru sonucu elde edersiniz. Bir de kesilmemesi için vereceğimiz püf noktaları sakın kaçırmayın. Şimdi hepiniz Yayla çorbası tarifi, nasıl yapılır? sorusunun cevabını merak ediyorsunuz. Şimdi yazımıza geçelim ve size bu tarifi verelim.

Yayla çorbası tarifi malzemeleri

Şimdi malzemelimize geçelim kâğıt kalemi hazır tutun malzemelerimiz eksik kalmasın.
• 1 litre yoğurt
• 3 su bardağı su
• 1 fincan pirinç
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı un
• Tuz
Sosu için;
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı kuru nane

Malzelerimiz bu kadar şimdi geçmemiz gereken yapımı. Yayla çorbası Tarifini not aldıysak şimdi yayla çorbası yapımına geçebiliriz.

Yayla çorbası Yapımı

Çorbamızın malzemelerini aldık hazırladık ve şimdi yapmamız gereken püf noktalarıyla bu tarifi yapmaya geçebiliriz.

Öncelikle çorbamızı yapacağımız tenceremizi alalım ve içine 1 litre yoğurdumuzu koyalım. İçine 1 adet yumurtayı 2 yemek kaşığı unumuzu koyalım ve güzelce çırpalım. Bir fincan pirincimizi güzelce yıkayalım ve tenceremize alalım. Sonra suyumuzu ekleyelim. Ve güzelce çırpalım. Ve tenceremizi ocağımıza alalım. Ve çorbamızı kaynayana kadar karıştıralım. Tuzumuzu çorbamız kaynadıktan sonra atmak önemli. Çorbamızın kesilmemesi için tuzu kaynayınca karıştırmayı da kaynayana kadar bırakmamak püf noktası. Kaynadıktan sonra pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Pirinçlerimiz piştikten sonra ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı yağımızı koyalım ve yağımız kızınca bir tatlı kaşığı nanemizi ekleyip kapatalım. Nanelerimiz ölmezse güzel bir aroma ve koku verir. Kaynayan çorbamızın üzerine dökelim ve karıştıralım. 2 dakika kaynattıktan sonra altını kapatalım ve çorba kasemize alıp servise hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yayla çorbası kalori

Bu güzel kış ayların ve hastayken vazgeçemediğimiz çorbanın birde kalorisine bakalım. Aslında içeriğiyle de zengin besleyici özelliği olan bu çorba diyetleriniz için uygun bir alternatif olabilir. Çünkü kalorisi gayet düşüktür. Bir kâse yayla çorbası 98 kaloridir. Sizde bu güzel çorbayı listenize eklerseniz pişman olamazsınız. Çünkü her yönüyle hem besleyici hem de kalorisi gayet düşük bir üründür. Evet şimdiden denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.

 

Yayla çorbası tarifi, nasıl yapılır? ile ilgili etiketler yayla çorbası tarif malzeme yapılış kalori
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.