Yavuz sondaj gemisi İstanbul Boğazı'nı geçti, Karadeniz'e ilerliyor

Türkiye'nin derin deniz sondaj gemisi Yavuz, İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yavuz'un Karadeniz’e doğru yola çıktığını açıkladı. Bakan Dönmez, sondaj gemisinin boğazdan geçiş görüntülerini de sosyal medyada yayınladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yavuz sondaj gemisinin Karadeniz’e doğru yola çıktığını duyurdu.

Bakan Fatih Dönmez, Yavuz sondaj gemisinin İstanbul Boğazı'ndan geçiş anlarına dair görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. Dönmez görüntülere, "Yavuz, dünyanın en güzel boğazından geçerek Karadeniz'in maviliklerine doğru ilerliyor. Yolu açık olsun" notunu düştü.

 

YAVUZ SONDAJ GEMİSİ

6. nesil ultra derin deniz sondaj gemisi olan Yavuz, yaklaşık 230 metre uzunluğa ve 36 metre genişliğe sahip. Sondaj kulesinin yüksekliği deniz seviyesinden yaklaşık 103 metre. Yani Galata Kulesi’nden yaklaşık 36 metre daha uzun. Gemi 12 bin 200 metre derinliğe kadar çok yüksek basınç altında dahi sondaj yapabiliyor.

Dinamik Pozisyonlama sistemiyle 6 metreye ulaşan dalgalarda dahi sondaja devam edebiliyor. Çift kuleli tasarımla hem asıl hem yardımcı işlerin yapılabildiği eş zamanlı operasyona imkan sağlıyor. Her iki kule de sondaj ekipmanlarıyla donatıldı.

Yavuz sondaj gemisi İstanbul Boğazı'nı geçti, Karadeniz'e ilerliyor ile ilgili etiketler Karadeniz İstanbul Boğazı yavuz sondaj gemisi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.