Yavuz Bahadıroğlu vefat etti!

Yavuz Bahadıroğlu mahlası ile roman ve hikayeler yazan, gazeteci Niyazi Birinci hakkın rahmetine kavuştu. Bahadıroğlu'nun vefat haberini oğlu Mücahit Birinci sosyal medya hesabından duyurdu..

Mücahit Birinci, babası da olan usta yazarın vefatını sosyal medya hesabından "Yolumu aydınlatan, mücadelesi ile bana ilham veren, bir neslin doğru yetişmesine vesile olan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu), Allah'ın rahmetine yürüdü. Rahman ve Rahim olan Allah, ona şefkati ile muamele etsin. Başımız sağolsun. El Fatiha..." sözleri ile duyurdu. 

Yavuz Bahadıroğlu vefat etti!

YAVUZ BAHADIROĞLU KİMDİR?

Niyazi Birinci ya da yazın hayatında kullandığı isimle Yavuz Bahadıroğlu, roman ve hikâye yazarı, gazeteci ve radyo programcısıdır.

Köşe yazılarında, kitaplarında Yavuz Bahadıroğlu mahlasını kullanan usta yazar, 1971'de İstanbul’da gazetecilik hayatına başladı.

Yeni Asya - Yeni Nesil gazetesinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. 

Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak iş hayatında bulundu. Gazeteciliğini muhabir ve röportajcı olarak sürdürürken, çocuklara yönelik hikayeler yazdı. Yüzlerce çocuk romanı, hikâye yayınladı.

Aynı dönemde Yeni Asya - Yeni Nesil gazetesinde Yavuz Bahadıroğlu, Şeref Baysal ve Veysel Akpınar müstear isimleri ile köşe yazıları yazdı.

Asıl çıkışını Yavuz Bahadıroğlu ismiyle yazdığı romanlarla gerçekleştirdi.

İlk romanı Sunguroğlu ve ardından yazdığı Buhara Yanıyor romanı Türkiye'nin en çok satan romanları arasına girdi. Genelde Osmanlı İmparatorluğu’nun çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın roman yazdı. Son çıkan kitaplarından biri Biz Osmanlıyız oldu.

Yavuz Bahadıroğlu, roman, çocuk kitapları, hikâye, araştırma, oyunlar, film yapılmış senaryolar ve fikri eserler olmak üzere yüzlerce çalışmaya hayat verdi. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda binlerce konferansa katılıp görüşlerini aktardı.

Çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller alan, iki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayımlanan Bahadıroğlu, ulusal bir radyoda günlük yorumlar yapıyordu. 

Bahadıroğlu aynı zamanda Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığını sürdürüyor. Ayrıca Moral FM'de günlük yorumlar da bulunuyordu.

Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu), evli ve üç çocuk babasıdır.

İLK ROMANI SUNGUROĞLU

Bahadıroğlu'nun ilk romanı Sunguroğlu'dur. Toplam 10 ciltten oluşan bir seridir. Birinci cilt Aykut'un (Sunguroğlu) babasının cenk arkadaşı Akça tarafından akıncı olarak yetiştirilişi ve babası Sungur Alp'in Selikos adlı bir Bizans şövalyesi tarafından haince öldürüldüğünü öğrenmesi ile başlıyor.

Bunun üzerine Selikos'tan intikam almaya yemin eden, Akça'nın verdiği isimle Sunguroğlu, yanına atı Şahin ve köpeği Düka'yı alarak Söğüt'ten ayrılır.

Orhan Gazi'nin emrinde çeşitli görevler yapar. Çimpeli İbrahim ve Köse Papaz Jozef ile iyi bir üçlü haline gelirler. İbrahim heyecanlı bir genç, papaz Jozef ise çok zeki bir kişidir. Sunguroğlu ve arkadaşları maceradan maceraya koşarlar. Bu eserde Sunguroğlu, babasının intikamını almak için şövalye Selikos'un peşine düşer.

Serideki romanlar ve yayım tarihleri şöyledir: 

1972 - Sunguroğlu I
1973 - Sunguroğlu II
1977 - Sunguroğlu III (Foça Korsanlarına Karşı)
1982 - Sunguroğlu Gemide İsyan
1982 - Sunguroğlu Çalınan Hazine
1982 - Sungurluoğlu Kaçırılan Prenses
1985 - Sunguroğlu Baskın
1985 - Sunguroğlu Kara Şövalye
1985 - Sunguroğlu Tuzak
1985 - Sunguroğlu Kaybolan Elçiler

Not: SuperHaber olarak merhum Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu)'na Allah'tan rahmet, oğlu Mücahit Birinci ve onun nezdinde Birinci ailesi ile Bahadıroğlu'nun dostlarına ve okurlarına baş sağlığı diliyoruz

Yavuz Bahadıroğlu vefat etti! ile ilgili etiketler yavuz bahadıroğlu Niyazi Birinci Mücahit Birinci
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.