Yeni bir Ümit Özdağ mı doğuyor?

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bugün yaptığı basın toplantısında İYİ Parti'nin, HDP ile bağını sert sözlerle eleştirip istifa etti. İstifanın yankıları sürerken, İYİ Parti'nin bir gündemi de TBMM'ye gelen HDP'li vekillerin fezlekeleri oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener fezlekeler konusundaki görüşünü net bir şekilde söylemese de sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'nun tavrı çok net...

Partisine yönelik FETÖ iddialarında bulunan ve HDP ile dirsek temasına itiraz eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bugün yaptığı basın toplantısı ile İYİ Parti'den istifa etti.

Özdağ, konuşmasını "HDP ile aynı masaya oturanlarla, HDP'yi Kürtlerin temsilcisi olarak görüp kapatılmasını istemeyenlerle, aynı partide bulunmam mümkün değildir. İYİ Parti'den istifa ediyorum." ifadeleriyle sonlandırdı

YAVUZ AĞIRALİOĞLU ÇOK NET: FEZLEKELERE EVET DİYECEĞİM

Özdağ'ın zehir zemberek sözleri tartışılmaya devam ederken, İYİ Parti'nin bir gündemi de HDP'li vekiller hakkında hazırlanan fezlekeler oldu.

Konuya ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aksine çok net konuşan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Ben, HDP’lilerin fezlekelerine ‘Evet’ diyeceğim." dedi.

Aynı açıklamayı geçtiğimiz günlerde de yapan Ağıralioğlu, bu kez HaberTürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında konuştu. Ağıralioğlu, sözlerinin devamında "Ama kim derse ki ‘Öcalan teröristtir’ onun fezlekesine ‘Hayır’ diyeceğim. Fezlekelere bir şartla ‘Hayır’ vereceğim. Birisi diyecek ki ‘PKK terör örgütüdür ve Türk milletinin bağrına saplanmış bir hançerdir’. Siz siyasi olarak rakip gördüklerinizin hukukunu korursanız siyasete nezaket kazandırır." ifadesini kullandı.

 MERAL AKŞENER NE DİYOR?

Fezlekelerle ilgili görüşü sorulduğunda hem dirsek teması kurduğu HDP'den hem de seçmeninden tepki almak istemeyen Meral Akşener net bir cevap vermekten kaçınıyor.

Akşener, yaptığı son açıklamada "Elbette, milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. Bu kadar basit, bu kadar net." dedi.

Konuşması bazı kesimlerce 'hayır' sinyali olarak yorumlanan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesela İYİ Parti, milletin derdi konuşulmasın diye önüne getirilen fezlekelere, gözü kapalı el kaldırmaz. İYİ Parti, o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur.

Çünkü İYİ Parti, o fezlekelerin önünde biri varsa, ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir. Özetle İYİ Parti, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar."

Yeni bir Ümit Özdağ mı doğuyor? ile ilgili etiketler HDP Ümit Özdağ Meral Akşener Yavuz Ağıralioğlu fezleke
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.