Yatırımcının yeni sığınağı: Bakır

Altın ve döviz kurlarındaki ani değişimler yatırımcıları farklı alanlara yönlendiriyor. Son dönemde gümüşün yatırımcısının yüzünü güldüreceği iddialarının yanında bakır da yer buldu. Libre fiyatı yılın ilk haftasında 3,70 dolara çıkan bakır, son 8 senenin en yüksek seviyesine yükseldi.

Koronavirüs salgınının etkisiyle ekonomi dünyası, yatırımcılara beklenen sonuçları vermekten uzak kaldı. Özellikle emtia ve borsa yatırımcıları, yeni fırsatlar peşinde...

Ülkemizde emtia piyasalarında işlem gören 18 ürünün fiyat hareketleri yeniden derlendi. Buna göre; sene başından bu yana 11 ürün yatırımcısına kazandırırken, 7 ürün ise kaybettirdi.

Analistler, ABD seçim sonuçlarının emtia fiyatlarını pozitif etkilediğini vurgularken, Çin kaynaklı alımların artması ve aşı haberleriyle bu ivmenin hız kazanağını iddia etti.

YATIRIMCILARIN YENİ SIĞINAĞI

Biden'ın seçimden zaferler ayrılmasını fırsat gören yatırımcılar, ABD'nin yeni başkanının altyapı yatırımlarına hız vereceğine inanıyor. Bu nedenle bakırın libre fiyatı 8 Ocak 2021'de 3,70 dolara çıktı. Bu seviye 2013 şubat ayından bu yana en yüksek nokta olma özelliği yaşıyor.

Yenilenebilir enerji konusunda da hareketlilik bekleyen analistler, bakıra olan talebin artacağını iddia etti. Güçlü beklentiler içinde bulunduklarını söyleyen analistler,  demir-çelik, alüminyum, çinko ve bakır gibi emtiaların öne çıktığını söyledi.

BAKIR FİYATININ ARTIŞINA BİR BAŞKA NEDEN: KORONAVİRÜS

Bakır üretiminde lokomotif olan Şili ve Peru, koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle üretim konusunda sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle bakır fiyatları piyasada artış eğilimde...

YENİ YILDA PETROL KAZANDIRIRKEN KAHVE KAYBETTİRDİ

Yeni yılda 10 gün geride kalırken yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım aracı yüzde 9 ile petrol oldu. 

Petrolü yüzde 5,9'la nikel, yüzde 5,1'le doğal gaz ve yüzde 5'le de soya fasülyesi izledi.

Brent petrol fiyatlarındaki artışın en temel nedeni, Suudi Arabistan'ın şubat ve mart aylarında uygulama kararı aldığı 'sürpriz üretim kesintisi' oldu. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre; salgın nedeniyle ekonomilerdeki kısıtlamaların uzayabileceği endişeleri, kahve fiyatlarının değer kaybetmesine neden olurken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 1,11 ile Mart 2020'den bu yana en yüksek seviyeyi görmesi ve dolar endeksinin 20 ayın dibinden gelen tepki alımlarıyla 90 seviyelerine çıkması da altın ve gümüş fiyatlarını olumsuz etkiledi.

 

 

Yatırımcının yeni sığınağı: Bakır ile ilgili etiketler Petrol kahve yatırım emtia bakır gümüş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.