Yatağının altında saklıyordu! Tam 100 milyon dolar

Filipinli bir balıkçı, 10 yıldan uzun bir süredir evinde yatağının altında sakladığı dev inciyi sergilenmesi için belediyeye teslim etti. Değerinin 100 milyon dolardan fazla olduğu tahmin edilen incinin ağırlığı tam 34 kilo. Daha önce bilinen en büyük incinin ağırlığı 6.4 kiloydu ve 2003'te 93 milyon dolar değer biçilmişti.

34 kilo ağırlığındaki incinin gerçek olduğunun kanıtlanması halinde değerinin 100 milyon dolardan (yaklaşık 526 milyon TL) fazla olabileceği belirtiliyor.

Yerel Palawan News sitesinin haberine göre adı açıklanmayan balıkçı, 30 santimetre genişliğe ve 67 santimetre uzunluğuna sahip incinin, teknesinin çıpasına takıldığını, suya dalarak çıpayı kurtardığını söyledi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre balıkçının, incinin gerçek değeri konusunda fikri olmadığı ve uğur için yatağının altında tuttuğu belirtiliyor.

Yerel yetkililere göre, balıkçı daha sonra sergilenmesi için inciyi Puerto Princesa Belediyesi'nde turizm görevlisi olan teyzesi Aileen Cynthia Maggay-Amurao'ya teslim etti. İnci şimdi belediye binasında bir camekan içinde sergileniyor.

DÜNYANIN BİLİNEN EN BÜYÜK İNCİSİ DE BU ADADA ÇIKTI

Maggay-Amurao, Guardian gazetesine, incinin gerçek olup olmadığını belirlemek için uzmanların yardımına ihtiyaçları olduğunu belirterek "İnternette yaptığımız araştırmada hiç bu kadar büyük bir incinin kaydına rastlamadık" dedi.

Balıkçının 10 yıl boyunca, balığa çıkmadan önce şans getirmesi için her sabah inciye dokunduğu söyleniyor.

Dünyanın en büyük incisi rekoru 1939'da yine Palawan adasında bulunan Lao Tzu adlı inciye ait. 6.4 kiloluk inciye 2003'te 93 milyon dolar değer biçilmişti.

Yatağının altında saklıyordu! Tam 100 milyon dolar ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.