Yaşlı kadının 1 milyon liralık altın ve dövizi alıp kaçmışlardı!

İstanbul Kadıköy’de kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı aradığı yaşlı kadına “Adınız kuyumcu soygununa karıştı, evdeki altın ve dövizleri bize verin kontrol edeceğiz” diyerek kandırdı. Yaşlı kadının 1 milyon liralık altın ve dövizi alarak kaçan 2 dolandırıcı İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Dolandırıcıların hedefinde Kadıköy’de yaşayan yaşlı kadın vardı. CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday’ın haberine göre, dolandırıcı aradığı kadına kendisini polis olarak tanıttıktan sonra “Adınız kuyumcu soygununa karıştı, evdeki altın ve dövizleri bize verin kontrol edeceğiz” diyerek kandırdı. Dolandırıcının tuzağına düşen kadın 1 milyon liralık altın ve dövizini teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan kadın polise başvurdu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucu kimliği belirlenen şüpheli takibe alındı.

Yaşlı kadının 1 milyon liralık altın ve dövizi alıp kaçmışlardı!

ALTIN VE DÖVİZLER DE ELE GEÇİRİLDİ

Şüpheliyi adım adım takip eden İstanbul Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Fatih’te bir otelde kaldığını belirleyince harekete geçti. 11 Ağustos Günü düzenlenen baskında Mehmet Ö. isimli şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda ziynet eşyası ve döviz ele geçirildi.

DİĞER ŞÜPHELİ AKSARAY’DA YAKALANDI

Gözaltına alınan Mehmet Ö. sorguya alınırken, polis diğer şüphelinin peşine düştü. Yapılan araştırmalar sonucu Aksaray iline kaçan diğer şüpheli de gözaltına alındı. Onun üzerinde de çok sayıda ziynet eşyası ve döviz ele geçirildi. Çok sayıda suçtan kayıtları bulunan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, ele geçirilen ziynet ve paraların yaşlı kadına teslim edileceği öğrenildi.

 
Yaşlı kadının 1 milyon liralık altın ve dövizi alıp kaçmışlardı! ile ilgili etiketler İstanbul Dolandırıcı Kadıköy dolandırıcılık İstanbul Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.