Yasin Suresi en kolay nasıl ezberlenir? Kuran'ın kalbi Yasin Suresi kolay ezberleme teknikleri

Kuran-ı Kerim'in kalbi olarak bilinen Yasin Suresinin nasıl ezberlenebileceği merak ediliyor. Mekke döneminde inen sure ismini ilk ayetindeki Yasin sözcüğünden alıyor. 83 ayetli Yasin Suresi ezberlenmesi en zor surelerden biridir. Peki en kolay ezberleme teknikleri hangileridir?

Pek çok fazilete sahip olan Yasin Suresi Kuran-ı Kerim'de yer alan en önemli surelerden biridir. Pek çok amaçla okunabilen Yasin Suresi, ölülere, yeni doğanlara, hayırlı bir işin gerçekleşmesi adına okunabilmektedir.

Yasin Suresi Nasıl Ezberlenir? İşte Kolay Ezberleme Teknikleri

Birçok kişi, herhangi bir sureyi ezberlerken kendine has teknikler uygulayabilmektedir. Özellikle internette yer alan ezberleme teknikleri sure ezberleme adına önemli ipuçları verir.

Yasin Suresi her bir ayetin üçer kez tekrarlanması ve birbirine eklendikten sonra bir kez daha tekrarlanması yoluyla en kolay şekilde ezberlenebilir. Şöyle ki; ilk ayet üç kez tekrarlanır. Sonrasında ikinci ayete geçilir. İkinci ayet de üç kez söylenir. Daha sonrasında baştaki ayetle birleştirilerek Yasin Suresinin ezberlenmesi kolaylaştırılır.

Bir diğer teknik internette yer alan Yasin Suresi videoları araştırılarak tekrar videoaları izlenebilir.

Yasin Suresi en kolay nasıl ezberlenir? Kuran'ın kalbi Yasin Suresi kolay ezberleme teknikleri ile ilgili etiketler Kuran-ı Kerim yasin suresi nasıl ezberlenir yasin suresi en kolay ezber teknikleri
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.