Yasin Börü olayı nedir? Yasin Börü kimdir? Nasıl öldü?

Yasin Börü olayı nedir? Yasin Börü ve arkadaşları ölümlerinin 6. yılında bir kez daha anılıyor. Yasin Börü ve arkadaşları göstericilerin saldırısına uğrayarak haince katledilmişlerdi. Peki, Yasin Börü kimdir? Nasıl öldü? Yasin Börü kaç yaşındaydı, nereli? İşte detaylar…

Ölümü sonrasında Türkiye’yi yasa boğan Yasin Börü, PKK'lı teröristler tarafından memleketi Diyarbakır'da genç yaşında katledilmişti. 6-8 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır'da meydana gelen olaylarda teröristlerin saldırısına uğrayarak öldürülen Yasin Börü, halen unutulmadı.

YASİN BÖRÜ KİMDİR?

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014 tarihinde Aynularab (Kobani) bahanesiyle YPG/PKK yandaşlarının gerçekleştirdiği, 2 polisin şehit olduğu ve 31 kişinin yaşamını yitirdiği şiddet olaylarının üzerinden tam 5 yıl geçti.

Selahattin Demirtaş yönetimindeki HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından 6 Ekim 2014'te yapılan açıklamanın ardından terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının Aynularab (Kobani) bahanesiyle 35 ilde gerçekleştirdiği şiddet olaylarında 2 polis şehit oldu.

Diyarbakır'da Kurban Bayramı dolayısıyla yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 31 kişi hayatını kaybederken 221 vatandaş ile 139 polis çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kurban Bayramı'nın dördüncü günü olan 7 Ekim'de Diyarbakır'ın İskanevleri semtinde Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR)'a yakın bir dernek bünyesinde kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları göstericilerin saldırısına maruz kaldı.

Diyarbakır'da ihtiyaç sahiplerine Kurban Bayramı'nda et dağıtmak isteyen Yasin Börü ve üç arkadaşı, bir grubun silah, taş, sopa ve kesici aletli saldırısına uğramaları sonucu sığındıkları binanın üçüncü katında lince uğradı.

DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla binadan atılan gençlerin cesedine işkence yapıldıktan sonra 16 yaşındaki Börü'nün üzerinden arabayla geçildi, Ahmet Dakak'ın başı taşla ezildi.

Cesetleri yakılan ve tanınmayacak hale gelen çocuklar, aileleri tarafından güçlükle teşhis edilebildi. Olaylardan şans eseri yaralı kurtulan ve arkadaşlarının vahşice öldürülmesine tanıklık ettiği için psikolojisi bozulan Yusuf Er, Diyarbakır dışındaki bir hastanede tedavi gördü.

 

Yasin Börü olayı nedir? Yasin Börü kimdir? Nasıl öldü? ile ilgili etiketler yasin börü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.