Ahmet Ağaoğlu: Yaşar Kemal Uğurlu kime 'uğurlu' geliyorsa gitsin onun maçını yönetsin!

Derbide Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Trabzonspor'da maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'ya büyük tepki var... Teknik direktör Abdullah Avcı ve Başkan Ahmet Ağaoğlu, son dakikada verilmeyen penaltıları için hakeme yüklendi.

7 maçlık galibiyet, 10 maçlık yenilmezlik serisi evinde Fenerbahçe'ye 1-0 yenildiği maçla sona eren Trabzonspor, sonradan dahil olduğu şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Bordo-Mavili takım bu sezon ezeli rakibi Fenerbahçe'ye iki maçta da mağlup olurken, evinde Beşiktaş ve Galatasaray'a da mağlup olmuştu. 4 Mart'ta Kasımpaşa'ya konuk olacak Karadeniz ekibi, bitime 14 hafta kala zirvenin 9 puan gerisine düştü.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, rakibi tebrik ettiklerini belirterek, "Beraberlik gibi duran maçı en iyi hissettiğimiz anda, basit bir hatayla kaybettik" dedi. Avcı, "Teknik kapasitesi yüksek, yetenekli oyuncu grubuna karşı oynadık. Dengede giderken basit bir top kaybı golle cezalandırıldı. Sonuna kadar zorladık ama olmadı. Rakibimiz kazandı, onları tebrik ediyoruz. Maçın hakkı sanki beraberlikti ama bunlar olacak" ifadelerini kullandı.

Maçın son bölümünde Enner Valencia'nın Bakasetas'a yaptığı müdahalede penaltı bekleyen Bordo-Mavili camia, hakem Yaşar Kemal Uğurlu'ya büyük tepki gösterdi. Avcı, hakemin bu kararına ilişkin şunları söyledi: "Sezon başında yayıncı kuruluştaydım. Hakemler hakkında konuşmam. Sadece bilgilendirirseler sevinirim. Bakasetas'ın pozisyonu ile örnek veriyorum aklımda olduğum, o ara yayıncı kuruluşta olduğum için söylüyorum Fenerbahçe'nin Rize'de Samuel ile kazandığı penaltı arasındaki teknik farkı merak ediyorum. Onu da yayıncı kuruluş bu akşam herhalde gösterir. Rakibi tebrik ediyorum. Biz yolumuza hemen hazırlanarak perşembe günü kazanma alışkanlığı yakalayarak devam etmek istiyoruz." 

KİME 'UĞURLU' GELİYORSA ONUN MAÇINI YÖNETSİN

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise stat çıkışı yaptığı açıklamada, "Yaşar Kemal Uğurlu'yla çok sıkıntılı maçlar oynuyoruz. Kendisine FIFA kokartını layık görmüşler. Gerçekten bu kadar yetenekli hakemse bizim maçımız haricinde hangi maça verirlerse versinler. Valencia'nın Bakasetas'a yaptığı hareket uzaydan da baksanız penaltı. Yaşar Kemal Uğurlu denen hakem kime uğurlu geliyorsa onun maçını yönetsin" sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

Türk edebiyatının ölümsüz ismi Yaşar Kemal'in ölüm yıl dönümünde yaşanan Yaşar Kemal Uğurlu tartışması akıllara spor yazarı Ali Ece'yi getirdi. Ece, sezon ilk yarısında oynanan ve Gaziantep FK'nın BEşiktaş'ı 3-1 mağlup ettiği maçın kritiğinde, "O ismi hak etmiyor. Orhan Pamuk Uğurlu olsun" o diyerek ilginç bir yaklaşımda bulunmuştu.

Ahmet Ağaoğlu: Yaşar Kemal Uğurlu kime 'uğurlu' geliyorsa gitsin onun maçını yönetsin! ile ilgili etiketler Trabzonspor Fenerbahçe Abdullah Avcı Ahmet Ağaoğlu yaşar kemal uğurlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.