Yasaktan haberi olmayan boyacıya destek

Gaziantep'de ayakkabı boyacılığı yapan Orhan Özcan'ı boş sokaklarda görenler şaşkınlık yaşamıştı. Aslında o da şaşkındı. Saatler geçmesine rağmen tek bir müşteri yoktu. Yanına görevliler geldiğinde öğrendi sokağa çıkma yasağı olduğunu. Evde televizyonu olmadığı için kısıtlamadan haberdar olmadığını belirten Özcan'a iyi haberi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin verdi. Şahin, Özcan'a televizyon alınacağını duyurdu.

Cuma akşamı 21.00'dan pazartesi sabah 05.00'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanıyor tüm Türkiye'de.

Gaziantep'te öyle biri vardı ki, her gün olduğu gibi yine sabah kalktı, her zaman sandığını koyduğu yere gidip ayakkabısını boyatacak bir müşteri beklemeye başladı.

Yasaktan haberi olmayan boyacıya destek

Ancak, ne gelen vardı ne de giden. Boş sokakta müşteri beklerken bir anda karşısında zabıtaları bulunca şaşkınlık yaşadı.

Sokağa çıkma yasağını da o zabıtalardan öğrendi. Evinde televizyonu olmadığı için yasaktan haberi olmadığını söyledi. 

Yasaktan haberi olmayan boyacıya destek - Resim : 2

Evli ve 4 çocuk babası olduğunu ifade eden 43 yaşındaki ayakkabı boyacısı Orhan Özcan "Ben 11 senedir buradayım, burası havuzdu bekardım boyacıydım halada aynı işi yapıyorum. Bir gelirim yok, maaş almıyorum yalan söylemiyorum çocukta değilim yaşım 43 bu işle evimi geçindiriyorum. Ne yapayım kime gidip de el açayım” dedi.

Ayakkabı boyacısı Özcan, zabıtalar tarafından uyarılarak evine gönderildi.

Yasaktan haberi olmayan boyacıya destek - Resim : 3

Orhan Özcan'ın durumunu öğrenen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin buna ilgisiz kalmadı.

Şahin, evinde televizyon olmadığı için sokağa çıkma yasağından haberi olmayan ayakkabı boyacısı Orhan Özcan'a televizyon temin edeceklerini duyurdu.

Şahin, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlarımızla konuştum. Konuyla ilgileniyorlar. Orhan Özcan kardeşimiz bundan böyle TV haberlerini izleyebilecek, pandemi kısıtlamalarından haberdar olacak kısmetse..."

Yasaktan haberi olmayan boyacıya destek - Resim : 4

 

Yasaktan haberi olmayan boyacıya destek ile ilgili etiketler Gaziantep Fatma Şahin orhan özcan büyükşehir belediye başkanı yasak

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.