Yasakları delmek isteyen uyanıkların çözümü 'pes' dedirtti!

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını delmek isteyen uyanıklar, yakınlarındaki otellere internet üzerinden rezervasyon yaptırıyor. Rezervasyondan alınan kod ise polis kontrolünde gösteriliyor. Tesislerde günübirlik vakit geçiriliyor.

Hızla artan vaka sayıları herkesi korkuturken, bazı uyanıklar yasakları delmek için çeşitli yöntemler buldu. Koronavirüs önlemleri kapsamında bazı illerde cumartesi-pazar, bazılarında sadece pazar günü olan sokağa çıkma yasakları, sistemdeki boşluklardan faydalanılarak hiçe sayılıyor.

 OTEL RESTORANLARINDA KAHVALTI YAPIYORLAR

İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerde pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen yakın çevrelere akın eden uyanıklar, sahte rezervasyonlarla otellerin restoranlarında kahvaltı yapıp günü geçiriyor. 

SİSTEMDE BOŞLUK VAR

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre; İçişleri Bakanlığı'nın 20.11.2020 tarihli genelgesinin 12. maddesine göre, kısıtlamaların uygulanacağı tarihlerde seyahat acenteleri ve konaklama tesislerinin vermiş olduğu tur, paket tur, konaklama veya transfer hizmetlerinden yararlanan tüketiciler bu kısıtlamalardan istisna tutuluyor. Maddeye göre vatandaşların tesiste konaklaması şartı bulunuyor. Böylece tesisin imkânlarından faydalanabiliyor. Ancak sistemdeki boşluğu fırsata çeviren bazı oteller ve vatandaşlar, sahte rezervasyon ve kağıt üstünde kalan konaklama belgeleriyle bazı tesislerde günübirlik zaman geçiriyor.

Sistemdeki boşluk şöyle işliyor: Pazar günü sokağa çıkma yasağını delmek için gidilecek bölgedeki herhangi bir otelde, online bir rezervasyon sitesinden ücretsiz iptal hakkıyla rezervasyon yapılıyor. Oradan alınan rezervasyon koduyla yola çıkılıyor. Olası bir polis kontrolünde ise bu kod gösteriliyor. Kahvaltı ya da yemek için gidilen butik otelde gün geçiriliyor, geri dönüşte ise yine otelde imzalı bir belge veriliyor. Dönüşte de bu belge polise gösteriliyor. Tamamen kağıt üstündeki belgeyle otel, hiç konaklama yaptırmadan müşteri almış oluyor.

Yasakları delmek isteyen uyanıkların çözümü 'pes' dedirtti! ile ilgili etiketler otel kısıtlama rezervasyon konklama sokağa çıkma yasağı hafta sonu kısıtlaması
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.