Yasaklar kalktı mı? Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman kalkacak?

Pandemi nedeni ile sokağa çıkma yasağı konusunda İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir genelge yayınlandı. Hafta içi ve hafta sonunda sokağa çıkma yasağı saatleri duyurulurken, marketlerin, bakkalların, kasapların ve manavların çalışma saatleri de belli oldu.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ülkemiz genelinde hafta içi ve hafta sonunda sokağa çıkma kısıtlaması devam etmekte. Hafta içi akşam saatlerinden itibaren uygulanmaya başlayan sokağa çıkma yasağı hafta sonunda da 56 saat süresince yapılıyor.

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ KAÇTA BAŞLIYOR?

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği son Sokağa Çıkma Kısıtlamaları konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı biliniyor.

YASAKLAR NE ZAMAN BİTİYOR?

Vaka sayısındaki ciddi düşüş ve aşılama çalışmalarının ardından, 'Yasaklar ne zaman kalkacak?' sorusunun yanıtı gündemin en önemli başlıklarından birisi hâline geldi. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, ciddi bir oranda düşen vaka sayısının akabinde koronavirüs yasakları da gevşetilecek. Muhtemel yeni normalleşme takvimi taslağı da ortaya çıktı.

Yasaklar kalktı mı? Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman kalkacak?

- Koronavirüs salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.

- Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.

- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00'den 23.00'e çekilebileceği belirtiliyor.

- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.

 

Yasaklar kalktı mı? Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman kalkacak? ile ilgili etiketler sokak yasak hafta içi hafta sonu pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.