Yarıyıl tatili uzatıldı mı? 2021 okullar ne zaman açılıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yarıyıl tatili ile ilgili gelen son dakika açıklaması okulların ne zaman açılacağı konusunda bilgi sahibi yaptı. 22 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek olan uzaktan eğitim sonrasında okullarda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı az da olsa kesinlik kazanmış oldu.

Okullarda 2021 yılında yarıyıl tatili milyonlarca öğrenci ve veliler tarafından yakından takip edilirken Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim konusunda son kararını da verdi. Peki, 2021 yarıyıl tatili uzatıldı mı? 2021 okullar ne zaman açılıyor?

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yarıyıl tatilinin 25 Ocak 2021 tarihinde başlayacağını duyurdu. Yarıyıl tatili 15 Şubat'a kadar devam edecek. Buna göre, yarıyıl tatilinin süresi 3 haftaya çıkarıldı. MEB tarafından daha önce planlanan ikinci dönem ara tatili ise olmayacak.

Yarıyıl tatili uzatıldı mı? 2021 okullar ne zaman açılıyor?

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecek. 22 Ocak tarihinden itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince, farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacak.

2021 OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

25 Ocak Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine, ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenecek. Böylece 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

Yarıyıl tatili uzatıldı mı? 2021 okullar ne zaman açılıyor? ile ilgili etiketler yarıyıl tatili okullar Okullar ne zaman Okullar açılış tarihi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.