Yarınki yazım bugünkü halim

Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

Adam olacak çocuk neyinden belli olur?

Bu soruyu 'Google' adlı arama motoruna sorun cevabını alıp yazıyı okumaya devam ediniz.

Neyinden belli olurmuş adam olacak çocuk?

Kalitesizlik daha buradan başlıyor desek yeridir yani.

Dostoyevski’nin "Suç ve Ceza" adlı kitabını okumadan emekli olan ceza hakimlerimiz var. Ceza davalarıyla ilgilenen avukatlarımız var.

İnsan neden acelecidir, nankördür sorularının en kesin cevaplarının olduğu Kur’anı okumadan ruh ve sinir hastalıkları uzmanı(psikiyatr) olmuş adamlar var. Bir çoğu tedaviye muhtaç.

Rakamların kökeni üzerine hiç merak etmeden ahkam kesen matematikçilere ne demeli diğer yandan.

Bereket ve iktisat kavramını yan yana düşünmemiş ekonomistler fink atıyor televizyonlarda. Hele bu kağıt üzerinde rızık paylaştıranlar siz kimlere hizmet edersiniz?

Türk aydınının serüveni hakkında yazılan bir kaç eseri bile görmemiş analistler var mangalda kül bırakmazlar. Baştan sona bir dinleyin bakalım ne diyor bu cehaletten bile nasip almamış zevat.

İnsanlar ne kadar çok bir imani zaafı yük edinmişler. Her şeye şifa bir taş üretsen tapınmaya hazırlar.

Ya siyasilerimizin büyük çoğunluğu. Yönetim sanatının en dev eserleri, Kutadgu Bilig, Siyasetname gibi başlıca eserleri parti ayrımı yapmadan soruyorum kaç bakanımız kaç vekilimiz okumuştur?

20.yüzyıl siyasi tarihi ile ilgili belli başlı eserleri kütüphanesinde bulunan siyasilerimiz el kaldırsın desek toplanma yeter sayısına ulaşır mıyız acaba?

Tiyatro ve sinema sanatçılarımızdan sorsak, Tarkovsky kimdir? Hele şimdilerde diziler meşhur. Bunlara soru sormaya bile değmez.

Pablo Neruda, Octavio Paz, Luis Borges hakkında ne söyler solcuları bu ülkenin? CHP’nin sözcüsü birinden yıllardır beklerim bu adamlardan bir kaç cümle bir şey söylesinler diye.

Ak Parti'de Ebu Zer’e denk gelen bir insan var mıdır?

Hadi Saadet Partisi dediğimiz daha dindar taifeden vahyin siyasi partiler kanununun dar ve işe yaramaz kalıplarına göre yorumlanmayacağını ifade edecek kaç kişi buluruz?

Bir tarikat düşün kimyacı bir müntesibine tavsiyede bulunuyor "Ya Şafii"yi bin kez tekrarla diye.

Demiyor ki şu redoks denkleminin eşitliğindeki sanat sahibini idrak et ve kendine gel ve sonra öğrencilerine anlat. Bir bakmışsın Ya Şafii ile uğraşacak bir tabibin ağzında ise "Ya Kahhar" ismi celili.

Mesleğiyle işiyle birlikte anasından doğmuş gibi uğraşan insanımız çok az.

Bütün sıkıntılarımızın temelinde bu yatıyor.

Beşiktaş şampiyon oldu öyle mi? Öncelikle Şenol Güneş hocayı kutlarım. Hep mütevazı hep makul ve işini bile "bir spor adamı olarak" takdir etmişimdir.

Şimdi bütün spor dallarının federasyonları var değil mi? Bir bakın bakalım başkan ve yöneticileri bu spor dallarında nam salmış veya ilgilenmiş kaç kişi var?

İşte sevgili okuyucu bugünkü halim demek böyleymiş yarınki yazıma böyle yansımış.

Ha bitmedi. Daha tuhaf hallerim var.

Bu yeni ABD Başkanı bulunduğu pozisyonu hazmedememiş gibi geliyor bana ya da adamın psikolojik sorunları var. Kendi kendine konuşuyor sanki öyle değil mi? Kızarken gülebilen bir başkanları var bu Amerika’nın.

Şimdi Suudi Arabistan ziyaretinde başkana Hz.Ömer’in(R.A) hayatını anlatan bir kitap hediye etmişler midir acaba? diye düşünüyorum.

"Önce kendileri okusunlar" diyenler var gibi geldi Vallahi katılıyorum doğru.

“Ay Doğdu" Sayın Bakanım.

-Hava bulutlu görünmüyor Sayın Vatandaşım.

-Mutluluk esenlik dilerim Sayın Bakanım.

Diğer Yazıları