Yarınki hava durumu! 13 Şubat Cumartesi hava nasıl olacak? İstabul'a ne kadar kar yağacak?

Yarınki hava durumu merak ediliyor. 13 Şubat Cumartesi yarın hava nasıl olacak merak edenler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava durumu raporları cevap oldu. Günlerdir İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısı yapan Meteoroloji'nden kar uyarılarının ardı arkası kesilmiyor. Peki, İstanbul'a ne kadar kar yağacak?

Yarınki hava durumu detayları belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava sıcaklık tahminlerine göre özellikle İstanbul'da yoğun bir kar yağışının kenti esir alacağını ve günlerce etkisi altında kalacağını açıkladı. Peki, yarın hava nasıl olacak? 13 Şubat Cumartesi İstanbul'a kar yağışı başladı mı?

YARINKİ HAVA DURUMU! 

Türkiye, bugünden itibaren soğuk havanın etkisine giriyor. İstanbul’da da pazar gününden itibaren kar yağışı bekleniyor. Sosyal medyada Kanada, Almanya ve Avrupa yağış modellemelerindeki verilerle kar kalınlığının 1 metreyi bulacağı yorumları yapılırken, Amerika modeli GFS minimum kar kalınlığını 50.1 santim, Kanada modeli GEM ise 1 metre ve üstü olarak gösteriyor.

yarınki hava durumu 13 şubat ile ilgili görsel sonucu

METEOROLOJİ'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Meteoroloji'den geçilen son dakika bilgilerine göre; İstanbul'da 6 gün boyunca kar yağışına teslim olacak. Aralıksız yağacak kar yağışı, şehri felç edecek. Hava sıcaklıkları yarından itibaren hissedilir derecede azalacak. Son tahminlere göre; sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 dereceye kadar altına düşebilir.

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT

Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, bugün yurda giriş yapan sert hava koşulları sonrası oluşacak don olaylarına karşı uyarılarda bulundu. Özellikle İstanbul’da 14 Şubat Pazar gününün ilk saatlerinden itibaren etkili kar yağışının beklendiğini söyleyen Özdemir, “Kar yağışları hafta sonu dahil olmak üzere tüm ülkede devam edecektir. Perşembe günü don olayları ortaya çıkabilir. Üretim yapan, tarımla uğraşan kişiler çok dikkatli olmalı. Don olaylarına karşı şimdiden tedbirlerimizi almamız lazım” dedi.

Yarınki hava durumu! 13 Şubat Cumartesi hava nasıl olacak? İstabul'a ne kadar kar yağacak? ile ilgili etiketler hava durumu yarınki hava durumu 113 şubat cumartesi yarın hava nasıl olacak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.