Yarın Oruç tutulacak mı? Mevlid Kandili faziletleri nedir?

Yarın Oruç tutulacak mı? Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu sorularının yanıtı haberimizde.

Yarın oruç tutulacak mı? Mevlid Kandili faziletleri nedir? İşte yanıtı..

 YARIN ORUÇ TUTULACAK MI?

MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Müslümanlar tarafından heyecanla beklenen, oruç tutarak manevi hisleri en güzel şekilde yaşamak isteyenler Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu sorusuna yanıt arıyor. Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili'nde oruç tutmak ile ilgili bir bilgi yer almazken bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır.

28 EKİM YARIN ORUÇ TUTULUR MU?

Mevlid Kandili bu sene 28 Ekim 2020 Çarşamba günü idrak edilecek. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. Tutmak sevap olarak nitelendiriliyor.

MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. Tutmak savap olarak nitelendirilebilir. İslam âlimleri mevlid gecesine çok önem vermişlerdir.

MEVLİD KANDİLİ FAZİLETİ NEDİR?

İslam âlimleri mevlid gecesine çok önem vermişlerdir. Mevlid, Türkçe karşılığı ile "doğum zamanı" anlamına gelmektedir. İslam dininin kurucusu Hazreti Muhammed'in doğum gecesi olan Mevlid Kandili, aynı zamanda Hicri takvimde Rebiülevvel ayının 12. gecesidir.

 

 

Yarın Oruç tutulacak mı? Mevlid Kandili faziletleri nedir? ile ilgili etiketler Mevlid Kandili yarın oruç tutulacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.