Yarın kandil mi? Regaib Kandili yarın mı? 27 Şubat 2020 ne kandili?

Yarın kandil mi? Yılın ilk kandili Regaip Kandili olacak.Üç aylar, 25 Şubat Salı günü başladı.Regaip Kandili'nin ise hangi gün idrak edileceği merak konusu.Peki yarın Regaip Kandili mi? Detaylar haberimizde...

Yarın kandil mi? Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç aylar başladı. Üç ayların başlamasıyla birlikte ise Regaip Kandili ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Regaip Kandili, 2020 senesinin ilk kandili olacak. Peki yarın kandil mi?

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı dini günler takvimine göre Regaip Kandili, 27 Şubat Perşembe günü yani yarın idrak edilecek.

Yarın kandil mi? Regaib Kandili yarın mı?  27 Şubat 2020 ne kandili?

REGAİP KANDİLİ’NDE YAPILMASI GEREKEN İBADETLER

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Regaip gecesi yapılacak ibadetler hakkında ‘’bu gecelerde en fazla yapmamız gereken hususlardan birisi ibadet, birisi tövbe ve bir diğeri de duadır’’ açıklamasını yapmıştı. Ayrıca Erbaş, ibadet; yaratılanın, yaratanına sevgi ve saygı ile boyun eğmesidir. İbadet kavramının temel olarak; “bağlanmak”, “boyun eğip itaat etmek” ve “kulluk etmek” gibi üç önemli boyutu bulunmaktadır” diyerek ibadetin önemine de vurguladı.

Duanın öneminin altını çizen Başkan Erbaş şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Onlar Recep'in ilk cuma gecesi, yani bu geceye işaret ediyor Peygamber Efendimiz. Şaban ayının ortasında bulunan gece, Berat Gecesi’, üçüncüsü, cuma gecesi, dördüncüsü Ramazan Bayramı ve beşincisi de Kurban Bayramı Geceleridir.”

KANDİL TARİHLERİ

27 Şubat 2020 Perşembe - Regaip Kandili

21 Mart 2020 Cumartesi - Miraç Kandili

07 Nisan 2020 Salı - Berat Kandili

19 Mayıs 2020 Salı - Kadir Gecesi

28 Ekim 2020 Çarşamba - Mevlid Kandili

ÜÇ AYLARDA OKUNACAK DUALAR NELERDİR?

Resûlullah Efendimiz ümmetine şu duayı telkin etti:

اَللّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فيِ رَجَبٍ وَ شَعْبَانَ وَ بَلِّغْنَا رَمَضَان

"Ey Allâhʼımız! Receb ve Şâbânʼı mübârek eyle, Ramazanʼa mülâkî eyle/ulaştır." (Taberânî, Evsat, IV, 189; Beyhakî, Şuab, V, 348. Krş. Ahmed, I, 259)

 

Yarın kandil mi? Regaib Kandili yarın mı? 27 Şubat 2020 ne kandili? ile ilgili etiketler Kandil yarın regaib kandili ne zaman yarın kandil mi?
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.