Yarın kandil mi? 19 Nisan ne kandili?

Yarın kandil mi? 2019'un üçüncü kandiline çok kısa bir süre kaldı. Yarın tüm Müslüman alemi için oldukça özel bir gün. Yarının kandil olup olmadığı konusunda emin olmayanlarsa internette yarın kandil mi, 19 Nisan ne kandili, Berat Kandili ne zaman gibi sorulara yanıt arıyor. Konu hakkında tüm ayrıntılar haberimizde. Peki 19 Nisan yarın kandil mi? İşte yanıtı...

Yarın kandil mi? Müslüman alemi için kutsal sayılan 3 aylara girmiş bulunuyoruz. 2019 yılının 3. kandili ise yarın. Vatandaşlar ise internette yarın kandil mi, 19 Nisan ne kandili, Berat Kandili ne zaman gibi sorulara yanıt arıyor. Konu hakkında tüm ayrıntılar haberimizde. Peki yarın kandil mi? 19 Nisan ne kandili? Berat Kandili ne zaman? İşte ayrıntılar...

Yarın kandil mi? 19 Nisan ne kandili?

YARIN KANDİL Mİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl Hicri Takvim verilerinden yararlanarak hazırladığı dini günler bilgilerine göre Berat Kandili, 19 Nisan Cuma gecesi idrak edilecek.

Kandil gecesini ihya edebilmiş olmak için; imkanı olanlar gündüzünde oruç tutacak, gecesinde ise evde ya da cemaatle namaz kılarak ibadetlerini yerine getirecek.

2019 YILININ KANDİL TARİHLERİ

19 Nisan 2019 Cuma günü Berat Kandili

8 Kasım 2019 Cuma Mevlid Kandili

BERAT KANDİLİ NEDİR?

Berat kelimesi; kurtulmak, beri olmak, suçlu olmamak anlamına gelmektedir. Berat ve beraet, beri olmak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak anlamlarındadır. Mü'minlerin bu gece günah yüklerinden kurtulup, ilâhî bağışa ermeleri umulduğu için, sözlük manasına uygun olarak “Berat Gecesi” denilmiştir.Bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin çok sevabi ve feyzi vardır. Bu konuda Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:”Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (şaban ayının on dördüncü günü) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur.” (Ibn Mâce)Ayrıca, Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildigi gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygambere ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir.

BERAT GECESİ NE OLDU?

Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamber'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da "tenzîl" denir.

Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı gecelerden biridir. Zira bu gece amel defteri yazılır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Berat Gecesinin önemini şöyle anlatmıştır;

-Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir.

-Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır.

-Bu gece herkesin rızkı tertip olunur.

-Bu gece herkesin amelleri Allahü Teâlâya arz olunur.

Yarın kandil mi? 19 Nisan ne kandili? ile ilgili etiketler 2019 Kandil 19 Nisan Berat Kandili
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.