Yarın başlayıp 4 gün sürecek

Türkiye geçtiğimiz iki hafta yoğun karın etkili olduğu yağışlı bir havada geçirdi. Bu hafta ise güneşli bir günle başladı. Ancak bu yarından itibaren bir bölgemizde bozulacak. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Karadeniz'in doğusu yarından itibaren yağışlı günlere başlıyor. Çarşamba itibariyle Karadeniz'in büyük kısmında hakim olacak yağışlı hava 4 gün etkisini sürdürecek. Diğer bölgeler ise hava sıcaklığının arttığı güneşli bir hafta geçirecek.

22 Şubat 2021 Pazartesi günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde yağış tahmin edilmiyor. Ama bu tüm hafta böyle sürecek anlamına da gelmiyor. 

Önce bugünün tahminlerine harita üzerinden bakalım.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminler ışığında yaptığı açıklamaya göre yurt genelinde hava durumu şöyle olacak;

Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Antalya'nın batı kıyılarının yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara ve iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Bu durum pazartesi gününe ilişkin haritada da net bir şekildi görülüyor. 

Yarın başlayıp 4 gün sürecek

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

MEVCUT UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Meteoroloji günler önce yayımladığı çığ uyarısını sürdürüyor. Buna göre, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI: Meteoroloji bu sabaha kadar zirai don uyarısında bulunmuştu. Bu sabah itibariyle uyarının kuruma ait siteden kaldırıldığı görülmüştü.

Ancak, hava tahmin uzmanları yine de üreticileri şu ifadelerle uyarmayı sürdürüyor: "Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ve Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta yer yer kuvvetli zirai don riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Pazartesi için durum böyle peki ya sonraki günler diye sorarsanız cevap aşağıdaki uzun vadeli haritalı tahminlerde bulunuyor. 

Salı günü Doğu Karadeniz'de sağanak yağış ve yer yer kar yağışı bekleniyor. 

Çarşamba günü itibariyle yağışlı hava Karadeniz Bölgesi'nin orta kesimlerine kadar yayılacak. Sinop ile Artvin dahil tüm bölgenin özellikle sahil kesimleri yağışlı bir hava yaşayacak. 

Perşembe günü Trabzon, Rize ve Artvin'de etkili olacak yağışlar cuma günü ise Rize ve Artvin'de devam edecek. 

Cumartesi günü tüm Türkiye parçalı bulutlu ve güneşli bir gün geçirirken, pazar günü kuzey bölgelerde sis ve puslu, kalan bölgelerde ise parçalı bulutlu bir hava hakim olacak 

Yarın başlayıp 4 gün sürecek - Resim : 2

BÖLGELERİMİZE VE İLLERE GÖRE BUGÜN BEKLENEN HAVA DURUMU İSE ŞÖYLE:

MARMARA

Az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 12°C

Az bulutlu

İSTANBUL °C, 10°C

Az bulutlu

KIRKLARELİ °C, 10°C

Az bulutlu

KOCAELİ °C, 13°C

Az bulutlu

EGE

Az bulutlu, Güney Ege kıyılarının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 6°C

Az bulutlu

DENİZLİ °C, 16°C

Az bulutlu

İZMİR °C, 15°C

Az bulutlu

MANİSA °C, 15°C

Az bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu, Antalya'nın batı kıyılarının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte Göller yöresinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ADANA °C, 17°C

Az bulutlu

ANTALYA °C, 17°C

Az bulutlu, batı kıyıları yer yer parçalı bulutlu

HATAY °C, 14°C

Az bulutlu

ISPARTA °C, 13°C

Az bulutlu

İÇ ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 8°C

Az bulutlu

ÇANKIRI °C, 7°C

Az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 10°C

Az bulutlu

KONYA °C, 8°C

Az bulutlu

BATI KARADENİZ

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 7°C

Az bulutlu

DÜZCE °C, 13°C

Az bulutlu

KASTAMONU °C, 6°C

Az bulutlu

ZONGULDAK °C, 9°C

Az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA °C, 11°C

Az bulutlu

RİZE °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 11°C

Az bulutlu

TRABZON °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZİNCAN °C, 6°C

Az bulutlu

ERZURUM °C, -2°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, -3°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 1°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 11°C

Az bulutlu

GAZİANTEP °C, 11°C

Az bulutlu

SİİRT °C, 8°C

Az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 13°C

Az bulutlu

Yarın başlayıp 4 gün sürecek ile ilgili etiketler Meteoroloji hava durumu Sağanak Yağış kar güneş parçalı bulutlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.