Yarın 28 Ekim yarım gün tatil mi? 29 Ekim kaç gün tatil?

Yarın 28 Ekim yarım gün tatil mi? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na az bir zaman kala 28 Ekim Çarşamba gününün tatil mi olup olmadığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, 29 Ekim kaç gün tatil olacak? İşte detaylar...

Yarın 28 Ekim yarım gün tatil mi? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar tatil haberlerini araştırmaya başladı. 2020 yılında 29 Ekim’in hangi güne denk geldiği merak içerisinde araştırılırken 28 Ekim’in tatil olup olmayacağı da söz konusu oldu. Peki, 29 Ekim kaç gün tatil olacak?

Cumhuriyet Bayramı’nın 29 Ekim Salı günü kutlanacak olması ve o günün resmi tatil olması nedeniyle Pazartesi günü için gelecek bir tatil haberiyle süreç 4 güne kadar çıkabilecek.

28 EKİM OKULLAR TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?

2020 resmi tatil takvimi ışığında; bu sene 29 Ekim Perşembe gününe denk geliyor. 28 Ekim günü saat 13.00’ten itibaren başlayacak olan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cuma günün de katılması durumunda hafta sonu tatili ile 5 güne kadar çıkabilecek. 28 Ekim Çarşamba gününde okullar öğleden sonra yarım gün tatil olacak.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?

Cumhuriyet ilan edildiğinde 29 Ekim günü bayram ilan edilmemişti. 29 Ekim gecesi ve 30 Ekim günündeki şenliklerin halk tarafından kendiliğinden organize edilmesi ertesi yıl, 26 Ekim 1924 tarihli 986 numaralı kararname ile Cumhuriyet'in ilanının 101 pare top atılarak ve planlanacak özel bir programla kutlanmaya başlandı. 1924 yılında yapılan kutlamalar, daha sonra yapılacak olan Cumhuriyet’in ilanı kutlamalarının başlangıcı oldu.

Yarın 28 Ekim yarım gün tatil mi? 29 Ekim kaç gün tatil? ile ilgili etiketler 28 Ekim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.