Yarın 20 Haziran Pazar Babalar Günü mü? Babalar Günü Haziran ayının kaçında?

Her sene Haziran ayının 3. Pazar gününde kutlanan Babalar Günü için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Yarın Babalar Günü mü sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, Babalar Günü ne zaman kutlanacak şeklinde arama da gerçekleştirmekte.

2021 Babalar Günü için geri sayım başladı. Dünyada olduğu kadar ülkemizde de kutlanacak olan Babalar Günü, Haziran ayı içerisinde sevinç ve hediyeler eşliğinde güzel sözlerle dile getirilmekte. Bunların yanında Babalar Günü hediyeleri ve mesajları da bir o kadar önem kazanmakta.

YARIN 20 HAZİRAN BABALAR GÜNÜ MÜ?

Babalar Günü dünyada olduğu gibi ülkemizde de Haziran ayının 3. Pazar günü kutlanmaktadır. Yani 2021 yılında Babalar Günü, yarın 20 Haziran Pazar günü kutlancaktır.

BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü.

Yarın 20 Haziran Pazar Babalar Günü mü? Babalar Günü Haziran ayının kaçında?

Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir.

1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Yarın 20 Haziran Pazar Babalar Günü mü? Babalar Günü Haziran ayının kaçında? ile ilgili etiketler Babalar Günü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.