Yarın 15 Şubat okullar açılıyor mu? 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?

Yarın 15 Şubat Pazartesi gününde okulların açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Yeni eğitim öğretim yılında ilk dönem sona ererken pandemi nedeniyle 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı sorgulanmakta.

Pandemi süreciyle birlikte uzaktan eğitimin başlaması sonrasında ilkokul, lise ve ortaokul öğrencileri okulların yarın 15 Şubat Pazartesi gününde açılıp açılmayacağı merak ediyor. Peki, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Temel gayretimiz ve ilkemiz, deneyimlerimizin de ışığında, kontrollü şekilde yüz yüze eğitime geçmek. Salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, ilkokul ve ortaokullardaki yüz yüze eğitimle ilgili bilgilere yer verildi. Bu kapsamda 15 Şubat itibarıyla, "birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek.

Yarın 15 Şubat okullar açılıyor mu? 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak. 8. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek.

 

Yarın 15 Şubat okullar açılıyor mu? 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? ile ilgili etiketler okullar pandemi yüz yüze eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.