Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin bozma kararıyla terör örgütü FETÖ'nün darbeci askeri öğrencileri tahliye oldu. Öğrencilerin güya darbeden ve o gece otobüslere bindirilirken gidecekleri yerden haberleri yoktu. Hepsi yalan çıktı. Gazeteci Emre Esfer gerçekleri tek tek belgelerle ortaya koydu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin bozduğu karardan sonra tahliye edilen darbeci askeri öğrencilerin 'O gece darbeden habersizlerdi' şeklindeki propagandalarını yerle bir eden belgeler ortaya çıktı.

Gazeteci Emre Efser, belgeler ve videolarla darbeci askeri öğrencilerin yalanını ifşa etti. Delilleri yok etmek için kağıtları yırttıkları görüntüleri yayınlayan Efser, otobüste uyuduklarını ve nereye gittiklerini bilmediklerini ve üçer mermi verildiğini söyleyen öğrencilerin, şarjörlerinin fullendiğini ve otobüsten kasa kasa mermilerin çıktığını yazdı.

Efser'in paylaşımları söyle sıralanıyor:

"İddianameye giren ve Terörle Mücadele tarafından teyit edilmiş askeri öğrenci listesini yayınladığım için kuduran FETÖ’cülere kötü bir haberim var. Anlattığınız hikaye tamamen çöktü. Herkes yazacağım detayları bilsin ve “masum askeri öğrenci” masalı artık burada son bulsun!

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü

Öncelikle yapılan propaganda çalışması ile başlayalım. İddia şu; otobüsler geldi ve rastgele öğrenciler binmeye başladı. Hatta yer olmadığı için binemeyenler oldu. Yani tamamen hazırlıksız ve spontane bir hadise gerçekleşti. Peki gerçekten öyle mi? Tabii ki hayır ve bu bir yalan!

Bir takım komutanının ifadesine göre, komutanları elindeki listeden otobüslere binecek öğrencilerin isimlerini tek tek okuyup ayırmış.

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 2

Başka ifadelerde de öğrencilerin sırayla otobüslere binmedikleri ve “seçilmiş” askeri öğrenciler oldukları açıkça ifade edilmiş. Hani rastgele bindirilmiştiniz? Mahkeme ifadelerinden sonra ne oldu da, belgeselde bundan bahsetmediniz?

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 3

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 4

Kampta kalan ve komutanların “seçmediği” bir öğrencinin ifadesi. Bu kadarı sanırım bir şeylerin “tesadüfen” olmadığını kanıtlar nitelikte.

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 5

Bir diğer husus, 23:30’dan sonra halk sizi durdurup teslim alana kadar olan hiçbir şeyden bahsetmemeniz. Hatta habersizce uyumuşsunuz. Bakalım öyle mi olmuş?

Yolda sivil halk ve polis tarafından durdurulup, otobüsten indikten sonra halkın ve polisin üzerine ateş açan komutanlarınızın yanında siper almış ve havaya ateş etmişsiniz. Bu nasıl bir uyku hali?

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 6

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 7

Darbe girişimini karakolda öğrendiğinizi iddia ediyorsunuz ya, halk sizi durdurmadan önce yaptıklarınızdan neden hiç bahsetmiyorsunuz? Rehin alıp kafasına silah dayadığınız polislerden mesela?

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 8

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 9

Ben cevap vereyim, çünkü yalan söylüyorsunuz. İfadelerde geçtiği gibi; o otobüslerden indiniz, size verilen görevi yaptınız ve her şeyin farkındaydınız. Tek yapmadığınız şey otobüste uyumaktı.

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 10

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 11

Başka bir husus ise askeri öğrencilerin şarjörlerinde bulunan “3 mermi” meselesi. “İnanması güç” gerçekten. Peki öyle mi? Tabii ki ifadelere göre bu da yalan. Yalova’dan çıkmadan önce emirle bütün şarjörlere mermi basılmış ve otobüslere kasalarla mermiler dağıtılmış. “3 tane” değil, binlerce.

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 12

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 13

Gelelim bu zamana kadar hiç yazılmamış ve hiç konuşulmayan başka bir konuya. Tutuklanan askeri öğrencilerin ev ve üst aramalarında çıkan materyaller gerçekten dikkat çekici. Bazılarını paylaşıyorum:

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 14

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 15

Bu materyalleri bulunduran bazı öğrencilerin Yargıtay kararı ile şu an serbest olduğunu söylememe gerek var mı bilmiyorum. Bunların konutlarında bulunması ise tamamen “tesadüf”, değil mi?

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 16

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 17

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 18

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 19

Telefonunda Bylock izine rastlanan ve darbe imâlı notlar tutan birçok “masum” askeri öğrencinin bir araya gelmiş olması hakikaten hayret verici.

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 20

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü - Resim : 21

Bence kurdukları tezgahı ve oluşturmak istedikleri algıyı bozmak için bu kadarı yeterli. Gerekirse daha fazla detayı insanların bilmesini sağlayacağımı memnuniyetle ifade ediyorum. Tek amacım, yargının kararlarını tekrar gözden geçirmesi ve kamuoyunun konuya hakim olması."

Yargıtay'ın kararıyla tahliye olan darbeci askeri öğrencilerin yalanları ortalığa döküldü ile ilgili etiketler Yargıtay 15 Temmuz darbe girişimi darbeci askeri öğrenciler 3. Ceza Dairesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.