Yargıtay'dan HDP'ye inceleme

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP ile ilgili inceleme başlattı. İnceleme kapsamında HDP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelerin örneği istendi. Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünkü grup toplantısında HDP'nin kapatılması önerisini yineledi. Bahçeli'ye yanıt veren "HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ise "Bizi kapatma çabası onları daha da küçültecek, bizleri daha da büyütecektir." dedi.

Yargıtay Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazarak eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da sanıkları arasında bulunduğu 108 sanıklı Kobani ididanamesinin ekleri ile birlikte gönderilmesini istedi.

Başsavcılık, Kobani soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında olduğu HDP'li 9 milletvekili hakkında düzenlenen fezlekelerin örneğini de istedi. 

KAPATMA DAVASI AÇILMASI GÜNDEME GELEBİLECEK

Siyasi partilerin faliyetlerini izlemekle görevli Başsavcılıkça yapılacak inceleme sonucu, HDP’nin "terör eylemlerinin odağı" olduğu tespit edilirse, HDP hakkında kapatma davası açılması gündeme gelebilecek.

BAHÇELİ'DEN BİR 'HDP KAPATILSIN' ÇAĞRISI DAHA

Öte yandan Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'ye yönelik 'kapatma' çağrısını yineledi.

Bahçeli, "Türkiye bir hukuk devletiyse HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında, mesela Demokratik Bölgeler Partisi isimli paravan terör oluşumu çatısıyla bile tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir." dedi.

HDP'Lİ SANCAR'DAN YANIT: BİZİ DAHA DA BÜYÜTECEK

Bahçeli'nin sözlerine yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise grup toplantısında yaptığı açıklamada "Bizi kapatma çabası onları daha da küçültecek bizleri daha da büyütecektir. Korkmaya devam etsinler. HDP umutla, inançla, kararlılıkla yürüyor. Büyüyerek bu yolu yürümeye devam edecek. Ve eninde sonunda çok geç olmadan bu ülkenin yönetimine ortak olacak. Bunu böyle bilsinler" ifadesini kullandı.

 

 

Yargıtay'dan HDP'ye inceleme ile ilgili etiketler MHP HDP Devlet Bahçeli kobani inceleme
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.