Yazıcıoğlu dosyası yeniden açılıyor

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Muhsin Yazıcıoğlu suikastına ilişkin ''Cinayet FETÖ’cüler tarafından ‘Ergenekon kumpasına’ eklenmek istendi'' açıklamasında bulunmuştu. Bu sözlerin üzerine bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan flaş bir karar geldi. Yazıcıoğlu'nun helikopterinin sabotaj sonucu düşürüldüğü iddialarının araştırılmasına ilişkin başsavcılık tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

2009 yılında Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin FETÖ'nün suikast iddiaları yeniden gündeme geldi.

SuperHaber programcısı Nedim Şener, soruşturmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Hrant Dink suikastı ve Muhsin Yazıcıoğlu suikastının benzer noktalarına değindi. 

Her iki dosyanın ortak noktasının 'soruşturmanın eksik ve bütünlükten uzak' olması olduğunu vurgulayan Şener, ''Her iki cinayet de FETÖ’cüler tarafından ‘Ergenekon kumpasına’ eklenmek istendi.'' açıklamasında bulundu.

Şener, bu iddiaları gündeme getirdikten sonra Kahramanmaraş Adliyesi’nden Yazıcıoğlu dosyasına son derece hâkim bir hukukçuyla uzun telefon konuşması yaptığını belirtti.

Şener, hukukçunun kendisine ''Objektif değilsin, birileri seni yönlendiriyor'' dediğini aktardı.

Şener o konuşmayı şöyle özetledi;

''Şimdi Yazıcıoğlu suikastı dosyasına yoğunlaşıp iki yazı yayınlayınca benzer bir sürecin yaşanabileceğini bekliyorum. Çünkü Kahramanmaraş’tan konuştuğum kişi bana ısrarla, 2020 yılı Şubat ayında Hürriyet gazetesinde yayınladığım, FETÖ itirafçısı Abdullah Önder’in ifadesini nereden bulduğumu sordu.

FETÖ’cü istihbaratçılar da bana 2009’da 28 yıl hapis ile açtıkları davada sürekli Hrant Dink’in öldürüleceğine dair Emniyet İstihbarat raporunu nereden bulduğumu sorarlardı. Gizli belge yayınladığımı, benim yönlendirildiğimi iddia ederlerdi. Oysa belge Dink dava dosyasının eklerinde, herkesin erişebileceği kadar yakındı. Tıpkı Yazıcıoğlu dosyasında olduğu gibi. İşte bu yüzden kendimi Dink cinayetini araştırmanın başında gibi hissediyorum. O kişiye de söylediğim gibi tekrar edeyim: Beni yönlendiren yalnızca gerçeklerdir. Neler yapabileceklerini biliyorum ve buna da hazırım.''

BAŞSAVCILIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Tüm bu gelişmelerin ışığında bugün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dönemin Kahramanmaraş Valisi ve Bölge Jandarma Komutanı hakkında hazırlandığı iddianamede Yazıcıoğlu soruşturmasıyla ilgili "suikast" iddialarının araştırılması için yeni bir soruşturma açılması için suç duyurusunda bulundu.

Kaza sonrasında helikopteri arama çalışmalarından ihmali bulunanlar ve o dönemki soruşturma dosyalarına gizli tanıklık yaparak helikopter kazasını Ergenekon eylemi olarak nitelendirmeye çalışanlar hakkında iki ayrı dava açıldı.

''O İSİMLER CEZALANDIRILSIN''

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı üst düzey memur suçları soruşturma bürosunun hazırladığı iddianamede, helikopterin düşmesi olayından sonra, arama-kurtarma faaliyetlerinde görev alan dönemin Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İl Jandarma Komutanı Sezai Akgün, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ve İstihbarat Şube Müdürü Gürsel Aktepe'nin görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılmalarını istedi.

SUİKAST ŞÜPHESİNE SUÇ DUYURUSU

Hazırlanan iddianamede ayrıca helikopterin FETÖ üyeleri tarafından düşürüldüğü iddialarıyla ilgili de Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması kararı verildi.

İddianamede, "Bu yargılamanın konusu dışında kalan genel olarak helikopterin düşme sebebi, helikopterin köylüler tarafından bulunmasından önce olay yerine giden başka birilerinin olup olmadığı, olay yerine giden görevlilerin enkaz yerinde bulunan delillerin muhafazası, arama kurtarma sırasında tutulan ceridelerde değişiklik yapılmasıyla ilgili Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulunulmasına talep olunur" denildi.

Böylece Yazıcıoğlu'na helikopterinin FETÖ suikastıyla düşürüldüğü iddiaları resmi olarak kayıtlara geçti.

Yazıcıoğlu dosyası yeniden açılıyor ile ilgili etiketler Yargıtay Muhsin Yazıcıoğlu soruşturma Kahramanmaraş FETÖ Nedim Şener
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.