Yargıtay Başkanı'nın hadisli mesajı rahatsız etti!

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in Adli Yargı Yılı açılışında yaptığı konuşmada hadislerden alıntı yapması, Cumhuriyet gazetesini rahatsız etti.

Yargıtay Başkanlığı tarafından düzenlenen 2018-2019 adli yıl açılış töreni, ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisindeki Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene katılım yoğun olurken, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit konuşmasında önemli mesajlar verdi. 

Cirit, Türk milletine ve tüm insanlığa özgürlük, adalet, insan hakları, demokrasi, barış ve esenlik getirmesi dileğiyle 2018-2019 Adli Yılını açtığını söyledi.

KIYAMET MESAJLI HADİS

Yargıtay Başkanı Cirit konuşmasında likayatle ilgili tanımlara yer verirken, Eflatun’un yanı sıra ‘kıyamet’ mesajlı bir hadisle kamu yönetiminde liyakatin önemine işaret etti. Önemi nedeniyle hadislerde de liyakata vurgu yapıldığını belirten Cirit, “Hazreti Muhammed’in ‘Kıyamet ne zaman kopacak?’ sorusu üzerine ‘İş ehil olmayana verildi mi, kıyameti bekle dur’ buyurduğunu” söyledi.

CUMHURİYET RAHATSIZ OLDU

Cirit'in hadisli anlatımından rahatsız olan Cumhuriyet gazetesi ise, "Hadisli adli yıl açılışı" başlığıyla verdiği haberde, Yargıtay Başkanı'nı eleştirdi. Gazete, "Cirit hadisli mesajlar verdi" diyerek bir kez daha nefret söylemini ortaya koymuş oldu.

Yargıtay Başkanı'nın hadisli mesajı rahatsız etti!

Yargıtay Başkanı'nın hadisli mesajı rahatsız etti! ile ilgili etiketler hadis Cumhuriyet ismail rüştü cirit yargıtay başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.