Yardımın durumu kapsam dışına çıktı ne demek? e-Devlet sosyal yardım kapsam dışı nedir?

Türkiye genelinde 29 Nisan’da başlayan 17 günlük tam kapanma devam ediyor. Tam kapanma sürecinde hükümet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 1100 TL tutarında bir sosyal yardım veriliyor. e-Devlet üzerinden bu yardım için başvuruda bulunulabiliyor. Peki, yardımın durumu kapsam dışına çıktı ne demek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan tam kapanma sosyal yardım destekleri başladı. Tam kapanma döneminde ihtiyaç sahibi hanelere verilecek olan 1100 TL tutarındaki nakdi yardımdan yararlanmak için başvurular vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

1100 TL destekten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen aileler yararlanabiliyor. Destek için başvuruya gerek olmazken pek çok kişide 1100 TL destekten faydalanıp faydalanmadığını öğrenmek adına e-Devlet sosyal yardım görüntüleme ekranı üzerinden sorgulama yapıyor.

Yardımın durumu kapsam dışına çıktı ne demek? e-Devlet sosyal yardım kapsam dışı nedir?

E-DEVLET SOSYAL YARDIM KAPSAM DIŞI NEDİR?

Bakanlık tarafından belirlenen 1100 TL sosyal yardım şartları taşıyıp taşımadığınız ve maddi yardım alma hakkı elde edip edemediğinizi e-Devlet sistemi üzerinden görebiliyorsunuz. Pandemi yardımı için sadece kişi değil hane geneline bakılıyor. Bir evde sigortalı çalışan işçi, memur, kısa çalışma ödeneği alan, işsizlik maaşı alanlar bu ödemeden yararlanamıyor.

Yardımın durumu kapsam dışına çıktı ne demek? e-Devlet sosyal yardım kapsam dışı nedir? ile ilgili etiketler Sosyal Yardım e-Devlet kapsam dışı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.