'Yaptırmayacağız' demişlerdi Cumhurbaşkanı Erdoğan açtı

Bazı kesimlerce karşı çıkılan ve 'yaptırmayacağız' denilen Rumeli Hisarı'ndaki mescit, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'da yaptırdığı ilk cami Rumeli Hisarı'ndaki mescit, Boğazkesen Fetih Mescidi adıyla restore edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte video konferans aracılığı ile Rumeli Hisarı içindeki Boğazkesen Fetih Mescidi'nin açılışını gerçekleştirdi.

"MESCİDE HAYIR" DEMİŞLERDİ

Tarihi özelliği itibarıyla önemli bir eser olan Rumeli Hisarı'ndaki mescit projesine, kültür ve sanat camiasından olduğunu söyleyen bazı kesimlerce karşı çıkılmıştı.
19. Sadri Alışık Ödül Töreni'nde Defne Halman skandal bir çağrı yapmış, "birlikte sesimiz çok yüksek çıkıyor. Rumelihisarı sahnesine mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim" demişti.

'Yaptırmayacağız' demişlerdi Cumhurbaşkanı Erdoğan açtı ile ilgili etiketler Erdoğan Fatih Sultan Mehmet Boğazkesen Fetih Mescidi Rumeli Hisarı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.