'Yapmak zorundasın' diye kızını sevgilisiyle ilişkiye zorlayan anneye 28 yıl hapis

Eskişehir'de yaşanan iğrenç olayda, kızını sevgilisiyle ilişkiye girmesi için 'Yapmak zorundasın' diye zorlayan ve çıplak görüntülerini çekip sevgilisine yollayan anneye mahkeme 28 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Tüyler ürperten olayda vicdansız anne sevgilisinin evine götürdüğü çocuklardan 14 yaşındaki kızını sevgilisiyle birlikte olması için zorladı. Burada istismara uğrayan çocuğun rehber öğretmene her şeyi anlatması ile ortaya çıkan olayda anne Ö.A. ve sevgilisi Hasan Hüseyin Kınık tutuklandı.

Davanın bugünkü karar duruşmasında mahkeme, anneye 28 yıl 3 ay hapis cezası, sevgilisine de 20 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme anne ile sevgilisinin cezalarında indirim yapmadı.

KAN DONDURAN OLAY

2019 yılında 3 çocuğunu da yanına alarak sevgilisinin yanına giden anne, iddiaya göre Hasan Hüseyin Kınık ile buluştuğu bir apart dairede çocuklarını başka bir odaya götürdükten sonra 14 yaşındaki kızını, ‘Yapmak zorundasın’ diyerek sevgilisiyle cinsel ilişkiye zorladı.

Annesinin kıyafetlerini çıkardığı çocuğa, Hasan Hüseyin Kınık, cinsel istismarda bulundu. Yine iddiaya göre ahlaksız anne daha sonraki dönemde kızının çıplak görüntü ve fotoğraflarını çekip sevgilisine gönderdi.

REHBER ÖĞRETMENE HER ŞEYİ ANLATTI

Küçük kızın rehber öğretmenine yaşadıklarını anlatması üzerine Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Gözaltına alınan anne Ö.A. ve Hasan Hüseyin Kınık, geçen 6 Mart günü Eskişehir 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak, cezaevine koyuldu. Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı da 13 Mart günü Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Ö.A. ve Hasan Hüseyin Kınık hakkında ‘çocuğa karşı cinsel taciz, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, çocuğun cinsel istismarı, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 9 yıl 6 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcılık, ‘çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarınden verilecek cezaların 2 kez yarı oranda artırılmasını da talep etti.

TAHLİYE KARARINA İTİRAZ

Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Ö.A. ve Hasan Hüseyin Kınık’ın aylık tutukluluk incelemesinde, geçen 22 Nisan günü, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol getirerek, tahliye kararı verdi. Çocuğun babasının itirazı üzerine ikili yeniden gözaltına alınıp, tutuklandı.

DAVADA KARAR AÇIKLANDI

Eskişehir 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıkla Ö.A. ve Hasan Hüseyin Kınık, cezaevinden SEGBİS ile bağlandı. Eskişehir Barosu Çocuk Hakları Komisyon üyeleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da katıldığı duruşmada, tutuklu sanıklardan Ö.A., eski ifadelerini tekrar ederek, “Hasan’ın beni zorlaması ve tehditle mecbur kaldığımdan dolayı neler yapmış olduğumu anlatmıştım. Ben suç işlemedim, bu yüzden beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Hasan Hüseyin Kınık ise suçlamaları kabul etmeyerek, “Ben bu suçu işlemedim. Beraatime ve tahliye karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI

Mahkeme heyeti, anne Ö.A.'a ‘çocuğun cinsel istismarı suçundan 15 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 3 yıl 18 ay, 'müstehcen görüntü içeren ürünlerin üretiminde çocuğun kullanılması' suçundan 7 yıl 6 ay, 'çocuğa müstehcen görüntülerin gösterilmesi' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Hasan Hüseyin Kınık’ı da 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 3 yıl 18 ay, 'müstehcen görüntü içeren ürünlerin üretiminde çocuğun kullanılması' suçundan 3 yıl 9 ay, 'şantaj' suçundan 1 yıl 10 ay, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme Ö.A.'nın toplam 28 yıl 3 ay, Hasan Hüseyin Kınık’ın toplam 20 yıl 3 ay hapis cezalarında indirim maddelerini uygulamayıp, iyi hal indirimi yapmadı. (DHA)

'Yapmak zorundasın' diye kızını sevgilisiyle ilişkiye zorlayan anneye 28 yıl hapis ile ilgili etiketler mahkeme istismar Taciz cinsel saldırı Anne
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.